Sertifikalı Çobanlar Yetiştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Sertifikalı Çobanlar Yetiştiriliyor

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında İzmir'in Karaburun ilçesinde başlatılan kursa katılan 25 kişi sertifikalı çoban olacak.

23.04.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında İzmir'in Karaburun ilçesinde başlatılan kursa sertifikalı çoban olmak için 25 kişi katılıyor.

Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi İzmir ayağı Karaburun ilçesinde başlatıldı. Projenin başlatılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, kursun amacının sertifikalı çobanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Eğitimlerin ardından kursiyerlere sertifika verileceğini ifade eden Güldal, yıl sonuna kadar İzmir'in 16 ilçesinde 33 kurs düzenleyeceklerini dile getirdi.

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı 51 ilde yürütülüyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sertifikalı Çobanlar Yetiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement