Serbest Kalan Türkleri Ankara'da Aileleri Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Serbest Kalan Türkleri Ankara'da Aileleri Karşıladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehinelerle birlikte Ankara'ya geldi. 46 Türk vatandaşı, uçaktan iner inmez aileleriyle kucaklaştı.

20.09.2014 12:27  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve serbest kalan konsolosluk çalışanlarını taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Serbest kalan Türkler uçağın kapısında göründüğünde yakınları çığlık çığlığa sevdiklerine koştu.

EL SALLAYARAK İNDİLER

Başbakan Davutoğlu, serbest bırakılan rehineleri, özel uçak "TUR" ile saat 11.30'ta, Şanlıurfa GAP Havaalanı'ndan Ankara'ya getirdi.

Esenboğa Havaalanı'na gelen uçaktan Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, rehinelerin ailelerine el sallayarak indiler.

MİT MÜSTEŞARI DA EŞLİK ETTİ

Başbakan Davutoğlu ile rehineleri karşılamaya gelen MİT Müsteşarı Hakan Fidan da onlara eşlik etti.

AİLELER SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Aileler serrbest kalan eşlerini, çocuklarını ve yakınlarını daha uçağın merdivenlerinde karşıladı. Uçağın alana inmesiye aileler uçağa doğru koşarak merdivende yakınlarına sarıldı. Ailelerin sevinçten ağladıkları görüldü.

Daha sonra Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu rehineler arasındaki çocukları kucaklarına alarak, konsolosluk çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.

KIZLARINA KOŞTU

Ailelerle de sohbet eden Davutoğlu, Musul Başkonsolosu Yılmaz'ın kızlarını havaya atarak sevdi. Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'na sarıldı. Davutoğlu da Yılmaz'ı alnından öptü. Başbakan Davutoğlu şeref salonun önünde hazır bulunan başbakanlık otobüsünün üstüne çıkarak vatandaşa seslendi.

DAVUTOĞLU, ESENBOĞA'DA KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk personeli ve aileleriyle beraber vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Şimdi bayram zamanı. Her şeyden önce değerli Başkonsolosumuza ve bütün ekibine teşekkür ediyorum. Öztürk kardeşim, aynı zamanda diplomasi anlamında meslektaşım, ve ekibi, vakur ve metin bir şekilde beklediler. Baş eğmediler, dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hep devletlerine ve her an arkalarında olan milletlerine güvendiler. Bugün aramızdalar. Ailelerimizi provoke etmek için çok çalışan oldu, yüreğimize taş bastık. 'Bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak, bunlar cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasındaki bazı süreçler için değerlendirilecek' dediler, yüreğimize taş bastık.

Bu devleti idare eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkilileri kendi vatandaşının bir tek telini bile, bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez. Onların bir tek saç teline zarar gelmesindense bütün makamları terk ederiz, bütün mevkilerden fedakarlık ederiz. Canımızdan dahi fedakarlık ederiz ki tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kılı bile incinmesin.

"PROVOKASYON YAPANLARA SESLENİYORUM"

Bu aziz millet, acıyı da kederi de mutluluğu da paylaşmayı bilir, acı ve keder üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkanların da maskelerini indirir. Bugün maskeler inmiştir. O provokasyon yapanlara da sesleniyorum; muhalefet yapmak adına her gün bu kardeşlerimizin canını tehlikeye atmak pahasına bizleri bazı açıklamalar yapmaya zorlamaya çalışanları da biliyorum. Onlara da seslenmek istiyorum; gelin bari bugün bu sevinci paylaşın, artık spekülasyonları bırakın. Bir kere de bu millet ne hissediyorsa onu hissedin, bu milletle üzülün, bu milletle ağlayın, bu milletle sevinin.

Bu çalışmalar esnasında son derece fedakar şeklide gayret sarfeden ve büyük emekle, büyük fedakarlıkları göze alarak çalışan MİT mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar hakkında başta Müsteşarımız olmak üzere, onlar hakkında ne tür karanlık komplolar tertip edildiğini hepiniz biliyorsunuz. Bakınız güvenlik birimlerimiz TSK, emniyet mensuplarımız, MİT mensuplarımız hep beraber omuz omuza çalıştılar.

"ÖYLE İSİMSİZ KAHRAMANLARIMIZ VAR Kİ"

Dün gece vatandaşlarımızı alıp getiren ve belki de yüzünü hiçbir zaman görmeyeceğiniz, yolda karşılaştığımızda tanıyamayacağımız öyle isimsiz kahramanlar var ki. Allah onlardan razı olsun. Canlarını ortaya koyarak bu kardeşlerimizi vatanlarına kavuşturan isimsiz kahramanları selamlıyorum. 'Bir gün acaba buradan kara bir haber gelir mi' diye siyasi hesap yapanların oyunlarını bozan bu kardeşlerimin hepsini alnından öpüyorum, bağrımıza basıyorum, milletimiz adına onlara teşekkür ediyorum.
Bundan sonra da her bir vatandaşımızı dünyanın neresinde olursa olsun koruma kudretini göstermeye devam edeceğiz, hem de dünyanın neresinde olursa olsun tek bir mazlumun gözyaşını silmek bize nasipse o gözyaşını silmek için bir an bile beklemeyeceğiz, bir an bile beklemeyeceğiz."

"1 KİŞİ BİZİM İÇİN 75 MİLYON KİŞİDİR"

1 kişi bizim için 75 milyon kişidir, 75 milyon kişi de 1 kişidir. Vatan topraklarına hoşgeldiniz diyorum. Bu süreç içerisinde sorumlu yayın yapan medya organlarına teşekkür ediyorum. Sorumsuz yayın yapanları Allah'a havale ediyorum. Bir kez de bu milletin hissettiğini hissedin. Bu millet gibi sevinin ve üzülün."





Serbest Kalan Türkleri Ankara\'da Aileleri Karşıladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Serbest Kalan Türkleri Ankara'da Aileleri Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • semaa: Bu işin içinde bir bit yeniği görüyorum Rehineleri alı koyan Amerika bırakan da Amerika baktılar ki biz savaşa katılmıyoruz o zaman al sana rehineni Bizi resmen savaşın içine çekecekler İnşallah bu oyuna gelmeyiz şerefsiz Amerika 7 31 Yanıtla
  • GÜRKAN GÜR: SERBEST KALMALARI ÇOK GÜZEL BİŞEY AMA TÜRKİYE BU İNSANLARI KURTARMAK İÇİN KİM BİLİR İŞ-İTLERİNE NEKADAR MİLYON DOLAR ÖDEDİ NASIL ANLAŞTI ALLAH BİLİR 10 13 Yanıtla BOZKURT: GÜRKAN ZATEN SİZ HEP BU KORKULARLA YAŞAMAKTAN PSİKOLOJİNİZ BOZULMUŞ, SİZİN İLACINIZ BİZDE YOK. İNGİLTEREYE YADA AMERİKAYA GİDİN. 0 0 AG 1910: 49 can için diplomat Özel harekatçıların kurtulması için paranın bi önemi varmı can bu can ve bu insanlar bu ülkenin değerli evlatları. özel harekatçılar ve diplomatlar ? 0 0 GÜRKAN: ÖZÜRLÜ O PARALAR SANA KURŞUN OLUP DÖNDÜĞÜ GÜN HİÇ ŞAŞMA :p 0 0
  • MSTF: boş boş gelmişler ıraktan, insan oranın peynirinden filan getirir. . . 3 8 Yanıtla
  • Ertugrul: Serbest bırakılan kardeşlerimiz Türkiyeye geldiklerinde serbest bırakılmamıştır. Neden mi ? Çünkü Davutoğlu'nu beklemek zorundadırlar. . O gelecek sizlerle aynı uçağa binecek ve en önden o çıkacaktır. 49 kardeşimiz ailelerine kavuşmuş kimin umrunda değil mi , oy gelsin yeterki. Ama kim ne derse desin önemli olan 49 kardeşimizin ailelerine kavuşmasıdır. Türkiyenin Gözü Aydın. . . Bundan sonra hükümetin kimlerle dost olduğuna, kimlerle iş birliği içinde olduğuna dikkat etmesi gerekir. 101 günlük esarete sebep olanlar 49 kardeşimizin kurtulduğuna değil, siyasi başarıya sevinmesi ve ne acıdır ki kendi ülkesinin vatandaşlarını 49 kardeşimiz öldüğünde 'ölseydi kına yakarlardı' gibi aşağılıkca bir zihniyetle suçlamış olmaları da kokuşmuşluğun bir göstergesidir. 3 6 Yanıtla
  • BOZKURT: Gürkancım yahudilerin helak olacakları günü beklemesi gibi sende ışıd'dan gelecek mermilerimi bekliyorsun. Senin yerine ben gidrim. sen otur korkma. Muhakkakki sende bu ülke için askerlik yapılmaz diyen gruptansın. 5 0 Yanıtla
  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.


Advertisement