Serbest Kalan Rehine Ömer Çil'in Baba Evinde Sevinç Hakim - Son Dakika
Güncel

Serbest Kalan Rehine Ömer Çil'in Baba Evinde Sevinç Hakim

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ömer Çil'in Hatay'ın Hassa ilçesindeki ailesi sevinç yaşıyor.

20.09.2014 12:27  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah erken saatlerde kendilerine gelen telefonla Çil'in kurtarıldığını öğrenen aile, 101 günden bu yana haber alamadıkları Çil'i televizyonda görmenin ve sesini duymanın mutluluğunu yaşadı.

Çil'in akraba ve komşuları, ailenin mutluluğunu Girne Mahallesi'ndeki evlerinde paylaştı. Çil'i görebilmek için televizyon karşısından ayrılmayan aile, Ömer Çil'i kucaklayacakları anı sabırsızlıkla bekliyor.

Baba Ali Çil, AA muhabirine, sabah erken saatlerde oğluyla konuştuğunu ve 101 günün ardından ilk kez sesini duyduğunu söyledi.

Çok mutlu olduğunu ve duygularını tarif etmekte zorlandığını anlatan baba Çil, "Allah, devletimizden razı olsun. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Acıyı çeken bilir. Bizim devletimiz çok büyük bir devlet. Yetkililere teşekkür ediyorum. Sabırla 101 gün bekledik. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Ülkem için oğullarım şehit de gazi de olabilir. Çok şükür ki oğlum kurtuldu. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

EŞİ KAÇIRILDIĞI GÜN DOĞUM YAPMIŞTI

Eşinin kaçırılmasını hamile olduğu için günler sonra öğrenen ve kaçırıldığı gün ikinci kızını dünyaya getiren Hanife Çil de sevinç gözyaşı dökerek, mutluluğunu dile getirdi.

Üç yaşındaki kızı Zeynep'i kucağına alarak duygularını anlatan Hanife Çil, "Eşim Antalya'da görev yapıyordu. Üç aylık geçici görevle Musul'a gitmişti. Dönüşüne 25 gün kala kaçırıldı ama kaçırılmasını ben günler sonra öğrendim. Eşim kaçırıldıktan 15 gün sonra öğrendim olayı. Hamile olduğum için ailem benden gizlemişti. Şu an çok mutluyum" dedi.

Eşini yaklaşık 6 aydır görmediğini belirten Çil, şöyle devam etti:

"Doğuma girmeden önce eşimle görüştüm. Doğumdan sonra da onunla konuşamadım, ulaşamadım. Eşim üç ay sonra çocuğunun sesini duydu. Çocuğumu emzirdiğim için çoğu şeyden haberim yok. İnsanın kolu, kanadı kırılıyor. Kolum, kanadım kırık gibiydi iki çocukla. 3 yaşındaki kızımın psikolojisi için geceleri ağlıyordum. Ağlamadığım gün yoktu. Eşim ilk doğumda da Irak'ta görevdeydi. İkinci doğumda da bu olay oldu. Allah kimseye bu acıyı vermesin."

Anne Sultan Çil, oğlunu televizyonda görünce çok sevindiğini kaydetti.

Dokuz çocuğu arasında Ömer'in yerinin farklı olduğunu ifade eden Çil, sabrederek beklediklerini söyledi.

Anne Çil, oğluna sarılacağı anı sabırsızlıkla beklediğini belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Serbest Kalan Rehine Ömer Çil\'in Baba Evinde Sevinç Hakim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Serbest Kalan Rehine Ömer Çil'in Baba Evinde Sevinç Hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement