Serbest Kalan Rehinelerden Başbakan'a Hac Ricası - Son Dakika
Güncel

Serbest Kalan Rehinelerden Başbakan'a Hac Ricası

"TUR" uçağı ile Ankara'ya gelen rehineler, uçakta Başbakan'a "30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin" dedi.

20.09.2014 11:38  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, serbest bırakılan rehineleri, özel uçak "TUR" ile saat 11.30'ta, Şanlıurfa GAP Havaalanından Ankara'ya getirdi. Uçakta serbest kalan özel harekatçılardan biri Davutoğlu'ndan hac ricasında bulundu. Özel harekatçı "Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi. Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay" dedi.

MİT MÜSTEŞARI DA KARŞILAMAYA GİTTİ

Musul'da rehin alınıp daha sonra kurtarılan diplomatlar ve aileleri, Esenboğa Havalimanında aileleri tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Karşılayanlar arasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı milletvekilleri ile diğer ilgililer de yer aldı.


Başbakan Davutoğlu, rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Şanlıurfa GAP Havaalanına geçip, burada serbest kalan rehinelerle bir araya gelmişti.

"BUGÜN BİZİM İÇİN BAYRAM GÜNÜ"

Başbakah Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in alıkoyduğu Türk vatandaşlarının kurtarılmasına ilişkin, "Bugün bizim için bayram günü. Bu bayramı bize yaşatan öncelikle Allah’ın lütfudur, sonra sizlerin metanetli, basiretli tutumunuzdur" dedi.

Uçağa alınan Türk vatandaşlarıyla tek tek tokalaşan Başbakan Davutoğlu, IŞİD’in alı koyduğu rehineler arasında yer alan küçük bir bebekle de bir süre yakından ilgilendi. Davutoğlu, kendi eliyle hurma yedirmeye çalıştığı bebeği kucağına alarak sevdi.

Uçakta, kurtarılan Türk vatandaşlarına da hitabep eden Davutoğlu, sözlerine, “Tekrar vatanınıza hoşgeldiniz, diyorum. Bugün bizim için bayram günü” diyerek başladı.

“Bu bayramı bize yaşatan öncelikle Allah’ın lütfudur, sizlerin metanetli, basiretli tutumunuzdur” diyen Davutoğlu, “Ayrıca bu uçağımız da yeni uçak. İlk özel misafirleri sizler oldunuz. Allah bir daha böyle bir ayrılık sizlere, alilerinize göstermesin” ifadesini kullandı.

"BİZİ AİLELERİMİZLE HACCA GÖNDERİN"

Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile daha sonra uçaktaki Türk vatandaşlara çiçek dağıttı ve sohbet etti. Davutoğlu'nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi. Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay” yanıtını verdi.

DAVUTOĞLU ADAK ADADI

Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.

Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Aktaş isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul'a nişanlı olarak gittiğini, 2 hafta sonra Kırşehir'de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye'yi beklediğini söyledi. Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek, "Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27'sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız" dedi. Aktaş'ın, "tamam herkesi bekliyoruz" sözlerine, Davutoğlu'nun "Ağasın herhalde" sözleri gülüşmelere neden oldu.

DAVUTOĞLU, ESENBOĞA'DA KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk personeli ve aileleriyle beraber vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi bayram zamanı. Her şeyden önce değerli Başkonsolosumuza ve bütün ekibine teşekkür ediyorum. Öztürk kardeşim, aynı zamanda diplomasi anlamında meslektaşım, ve ekibi, vakur ve metin bir şekilde beklediler. Baş eğmediler, dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hep devletlerine ve her an arkalarında olan milletlerine güvendiler. Bugün aramızdalar.

Ailelerimizi provoke etmek için çok çalışan oldu, yüreğimize taş bastık. 'Bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak, bunlar cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasındaki bazı süreçler için değerlendirilecek' dediler, yüreğimize taş bastık.

Bu devleti idare eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkilileri kendi vatandaşının bir tek telini bile, bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez. Onların bir tek saç teline zarar gelmesindense bütün makamları terk ederiz, bütün mevkilerden fedakarlık ederiz. Canımızdan dahi fedakarlık ederiz ki tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kılı bile incinmesin.

"PROVOKASYON YAPANLARA SESLENİYORUM"

Bu aziz millet, acıyı da kederi de mutluluğu da paylaşmayı bilir, acı ve keder üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkanların da maskelerini indirir. Bugün maskeler inmiştir. O provokasyon yapanlara da sesleniyorum; muhalefet yapmak adına her gün bu kardeşlerimizin canını tehlikeye atmak pahasına bizleri bazı açıklamalar yapmaya zorlamaya çalışanları da biliyorum. Onlara da seslenmek istiyorum; gelin bari bugün bu sevinci paylaşın, artık spekülasyonları bırakın. Bir kere de bu millet ne hissediyorsa onu hissedin, bu milletle üzülün, bu milletle ağlayın, bu milletle sevinin.

Bu çalışmalar esnasında son derece fedakar şeklide gayret sarfeden ve büyük emekle, büyük fedakarlıkları göze alarak çalışan MİT mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar hakkında başta Müsteşarımız olmak üzere, onlar hakkında ne tür karanlık komplolar tertip edildiğini hepiniz biliyorsunuz. Bakınız güvenlik birimlerimiz TSK, emniyet mensuplarımız, MİT mensuplarımız hep beraber omuz omuza çalıştılar.

"ÖYLE İSİMSİZ KAHRAMANLARIMIZ VAR Kİ"

Dün gece vatandaşlarımızı alıp getiren ve belki de yüzünü hiçbir zaman görmeyeceğiniz, yolda karşılaştığımızda tanıyamayacağımız öyle isimsiz kahramanlar var ki. Allah onlardan razı olsun. Canlarını ortaya koyarak bu kardeşlerimizi vatanlarına kavuşturan isimsiz kahramanları selamlıyorum. 'Bir gün acaba buradan kara bir haber gelir mi' diye siyasi hesap yapanların oyunlarını bozan bu kardeşlerimin hepsini alnından öpüyorum, bağrımıza basıyorum, milletimiz adına onlara teşekkür ediyorum.
Bundan sonra da her bir vatandaşımızı dünyanın neresinde olursa olsun koruma kudretini göstermeye devam edeceğiz, hem de dünyanın neresinde olursa olsun tek bir mazlumun gözyaşını silmek bize nasipse o gözyaşını silmek için bir an bile beklemeyeceğiz, bir an bile beklemeyeceğiz."

"1 KİŞİ BİZİM İÇİN 75 MİLYON KİŞİDİR"

1 kişi bizim için 75 milyon kişidir, 75 milyon kişi de 1 kişidir. Vatan topraklarına hoşgeldiniz diyorum. Bu süreç içerisinde sorumlu yayın yapan medya organlarına teşekkür ediyorum. Sorumsuz yayın yapanları Allah'a havale ediyorum. Bir kez de bu milletin hissettiğini hissedin. Bu millet gibi sevinin ve üzülün."





Serbest Kalan Rehinelerden Başbakan\'a Hac Ricası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Serbest Kalan Rehinelerden Başbakan'a Hac Ricası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • kukla: yahu bunlarin iki kursluk akli vardi onuda is-it baslarinda almis:)))))))))))))) sanirim dalga geciyorlar. . . 20 14 Yanıtla
  • semaa: Ne aptal yorumlar okuyorum Hacca devletin kesesinden değil adamlar sadece kontenjan istiyorlar biliyorsunuz hacca paran da olsa herkes gidemiyor belli sayıda insanlar gidebiliyor kime anlatıyorum ki o ruh maneviyat eksikliği olunca anlaşılmaz çok yazık bu duygudan mahrum insanlara çok üzülüyorum 14 6 Yanıtla
  • Felix: Reza goturur sizi merak etmeyin 4 12 Yanıtla
  • DOĞRUCU DAVUDİ: KENDİ KAZANCINLA GİDECEKSİN LÖPÇÜ:) 2 3 Yanıtla
  • rol: niye, iyi rol yaptınız, şimdi din'le imanla hacla rolünüzü tamamlayacaksınız. tövbe mi edeceksiniz. hepiniz sahtekarsınız. siyasetinize kutsalımızı alet etmeyi ne zaman bırakacaksınız. 2 3 Yanıtla
  • Niyazi: Gideceksen kendi paranla git. Devlet gönderirse haram zıkkım olsun ben hakkımı helsl etmiyorum 2 1 Yanıtla VATANDAŞ: NİYAZİ KARDEŞ AGZINA SAGLIK COK DOGRU YAZMIŞIN BENDE HAKKIMI HELAL ETMEM 0 0
  • NE YAPTIN ALİ: NE YAPTINDA HAC İSTİYORSUN ÜLKENİ KORUMAK İÇİN İŞİTLEMİ DÜŞMANLAMİ SAVAŞTİN NE YAPTIN? TEK KURŞUN ATMADAN TÜRK KONSOLOSLUGUNU İŞİTE TESLİM ETTİN ONUN İÇİNMİ HAC İSTİYORSUNUZ SİZ DEYİL ASIL SINIRDA VATANI İÇİN CARPİŞAN VATAN EVLATLARI HACCA GİTMELİ YAZIKLAR OLSUN BİRDA HAC İSTİYOR 2 1 Yanıtla
  • DOGRU VATANDAŞ: BU REHİLER İYİ BAKILMIŞ ADAMLARDA Bİ GRAM ZAYIFLAMA YADA KÖTÜ BİR DURUM GÖREMEDİM 3AY REHİN KALAN KİŞİ BİKERE KORKUDAN BİR DERİ BİR KEMİK KALIR YA 1 1 Yanıtla
  • işte zülüm: bana öyle geliyorki bunların hepsi işidçi la bide haca gidip tövbe edecekler günah çıkaracaklar la oğlum krolar işte görün akp nin kürtlere uyguladığı zülümü 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement