Şenyiğit: Barış Sözlerle Değil İcraatlar İle Gelir - Son Dakika
Güncel

Şenyiğit: Barış Sözlerle Değil İcraatlar İle Gelir

Şenyiğit: Barış Sözlerle Değil İcraatlar İle Gelir

Diyarbakırspor eski Başkanı, Doğu ve Güneydoğu Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı İşadamı Şeyhmus Şenyiğit çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

05.10.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yaptığı çalışmalar ile çevresi ve Diyarbakırlılar tarafından taktirle adından söz ettiren İşadamı Şeyhmus Şenyiğit, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da da çok ilgi görüyor. Yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendiren Şenyiğit çözüm sürece hakkında da açıklamalarda bulundu. Ateşkes ortamının bir an önce sağlanması gerektiğini belirten Şenyiğit, "Barış sözlerle değil icraatlar ile gelir" diye konuştu

Son üç yıldır yaşanan ateşkes ortamının insanların barışa olan inancına verile olduğunu belirten İşadamı Şeyhmus Şenyiğit, "Son 3 yıldır çözüm süreci altında gelen ateşkes ortamı toplum arasında güzel ve olumlu karşılanıp insanların barışa olan inancına vesile olmuştu. Cuhmurbaşkanı'nı halkın seçmesi, Kürt realitesini tanıma gibi düzenlemeler ile halk artık gerçek huzurun, onurlu barışın, eşit ve birlikte yaşamın geleceğini düşünüyordu. Bu moral ile girdiğimiz 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin her kesiminden oy alan HDP resmen bir devrim yapmıştı. Türkiye halkları Barış ve kardeşlik ile yeni yaşam projesine sahip çıkmıştı" dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından dengelerin değiştiğini de sözlerine ekleyen İşadamı Şenyiğit, "Seçimden sonra biranda dengeler değişiverdi. Her şey yolunda giderken herkes biranda şaşkına dönüyordu. Faili hala bulunamayan Suruç katliamı ardından yine faili hala netleşmeyen 2 polisin öldürülmesi sonrasında İŞİD ve PKK operasyonları adı altında sadece ve sadece Kandil bombalandı. Bombalama sırasında sivillerin katledilmesi ile ateşkes süreci ile beraberinde çözüm süreci de darbe almış oldu. Derken bir anda kurulamayan koalisyonlar ve sözde görüşmeler ile ülke erken seçim için hazırlandı. Peki erken seçimin, diğer seçimden farkı olur mu?N eler olacak hep beraber göreceğiz. HDP barajı yine rahatlıkla aşacaktır. Sanırım 7 Haziran seçimlerinde istediğini bulamayan tek başına iktidar olamayan AKP 1 Kasım seçiminde milliyetçi olayları alarak tek başına hükümet kurmak istiyor" diye konuştu.

Şenyiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

Doğu ve Güneydoğu oyları sayesinde biranda kendini tek başına iktidar görenin, yaptığı hatalar sonucu ve çözüm sürecini bozması sonucunda halk demokratik şekilde tepkisini sandıkta oy vermeyerek göstermesini hazmedemeyen AKP ülkeyi resmen kaos ortamına soktu. Şimdi herkesin onurlu barışa olan inancı kalmamakla beraber hala hiçbir şey için geç olmadığını düşünüyorum. Siyasi liderler söylemlerini değiştirmeli ve biran önce Barış için bir araya gelmeli. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir. Sayın Abdullah Öcalan'ın fikir ve görüşleri alınmalı ve ivedilikle hayata geçirilmeli. Aslında yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik misali Barışa bu kadar yaklaşmışken vazgeçmemeliyiz, Halk barış istiyor, huzur istiyor, özgürce ve eşit hayat istiyor. 1 Kasım seçimleri yok olma var olma savaşı olmamalı, daha çok demokrasiye sahip çıkılmalıdır. Bunları sıralarsak çözüm adına atılacak adımları maddeler halinde belirtmek isterim. 1- Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı, özgür koşullar sağlanmalı. 2- Şartsız tüm siyasi tutuklular bırakılmalı. 3- Ana dilde eğitim hakkı anayasal güvence altına alınmalı. 4- Türkiye anayasası bir daha gözden geçirmeli ve düzenlenmeli. 5- Her iki tarafın ellerini silahtan çekmeli. 6- Valiyi halkların seçmeli. 7 - Özerk ve yerel yönetimleri güçlendirme projeleri tartışılmalı gerekirse referanduma gidilmeli.
8- Gerillaların silahı Türkiye'ye karşı kullanmayacağına dair anlaşmalar yapılmalı eve dönüş yasalarının çıkarılmalı. Tüm bunlar yapıldığı zaman eminim ki sadece Doğu ve Güneydoğu değil tüm Türkiye halkları huzura, özgürlüğe ve eşit yaşama kavuşacaktır. Öncelik sorun Kürt sorunu olduğundan öncelikle Kürt sorununun halledilmesi akabinde ekonomik adımların atılması gerekmektedir. Savaşta herkes kaybeder ama barışta herkes kazanır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şenyiğit: Barış Sözlerle Değil İcraatlar İle Gelir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı
    17:43 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve kaldırımda yürüyen anne ile çocuğu yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinin imarı yanında riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı hale getireceğiz
    17:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinin imarı yanında riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı hale getireceğiz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinin imarı yanında Marmara'dan başlayarak, riskli yerleşim yerlerimizi de depreme hazırlıklı hale getireceklerini söyledi. Erdoğan, partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Miting Alanı'nda düzenlediği mitingde, depremin üzerinden henüz 1 sene geçmeden şehirleri ayağa kaldıracak çalışmaları tamamlamaya başladıklarını vurguladı.

  • Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
    17:41 Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu üs bölgesinin yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışma yürütüyor. İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, Kayalar Üs Bölgesine ulaşımı sağlamak için kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kaymakam Ali Ekber Ateş, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.

  • Trabzon'da Belediye Otobüsüne Kamyonet Çarptı: 1 Yaralı
    17:35 Trabzon'da Belediye Otobüsüne Kamyonet Çarptı: 1 Yaralı

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, belediye otobüsüne arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.


Advertisement