Şenocak, Vekil Susam'a Cevap Verdi - Son Dakika
Yerel

Şenocak, Vekil Susam'a Cevap Verdi

Şenocak, Vekil Susam\'a Cevap Verdi

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Başkanı Abdürrahim Şenocak, son günlerde bazı siyasilerin ve sendikaların yönetici atama süreciyle ilgili sendikalarını hedef alan önyargılı, gerçek dışı ve mesnetsiz suçlamalarına şahit olduklarını ifade ederek, "Öncelikle belirtmemiz gerekirse, yönetici atamaları ilgili mevzuat çerçevesinde ve mevcut personel içerisinden yapılmaktadır.

24.10.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Başkanı Abdürrahim Şenocak, son günlerde bazı siyasilerin ve sendikaların yönetici atama süreciyle ilgili sendikalarını hedef alan önyargılı, gerçek dışı ve mesnetsiz suçlamalarına şahit olduklarını ifade ederek, "Öncelikle belirtmemiz gerekirse, yönetici atamaları ilgili mevzuat çerçevesinde ve mevcut personel içerisinden yapılmaktadır. Eğitim-Bir-Sen, yönetici atamalarının adalet, liyakat ve ehliyet esaslarına göre yapılması gerektiğini pek çok platformda dile getirmiştir" dedi.

"Sendikamıza yönelik üretilen iddiaları, mülakatlarda üyelerimize düşük not verilmesi için yapılmış bir kamuoyu baskısı olarak değerlendiriyoruz" diyen Şenocak, "Eğitim çalışanları bilmektedir ki, sendika olarak gerek görevde yükselme, gerek kariyer basamakları ve gerekse yöneticiliğin her kademesindeki sınavlara yönelik kurs, seminer ve dokümanlarla da desteklediğimiz eğitim faaliyetleri tüm çalışanların takdirini toplamıştır. Malum sendikalar, Bakanlığın yaptığı hangi düzenlemeye rıza göstermiştir? Yeni çıkan bütün yönetmeliklere kadrolaşma fobisiyle yaklaşmış ve sendikacılıklarını olumsuzluk üzerine inşa etmişlerdir. Sorunlar üzerinden sendikacılık yapmayı gelenek haline getirmişlerdir. Oysa Eğitim-Bir-Sen, "çözüm odaklı ve sorumlu sendikacılık" yapmaktadır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın kendilerini hedef alan beyanat verdiğini kaydeden Şenocak, "Kendisi bilmelidir ki, Eğitim-Bir-Sen sivil itaatsizliğin, sivil duruşun öncüsü; milli iradenin yanında, her türlü vesayete ve darbe girişimine karşıdır. Eğitim hizmet kolunda verdiği emek mücadelesi sonucu elde ettiği kazanımlar, çalışanların yüzünü güldürmüştür. Sendikamız, kendi hedef kitlesinin gerek özlük, gerek sosyal, gerekse ekonomik sorunlarını bir bir çözüme kavuşturmaktadır. Ancak şunu ifade etmeliyiz ki, eğitim söz konusu olunca "ağzı olan konuşuyor." Sayın Susam, acaba İzmir'in en yakıcı sorunu olan ulaşım sorunuyla hiç ilgilendi mi? Biz duymadık! Yoksa Başkan Kocaoğlu'ndan çekindiği için mi konuşamıyor?

Sayın Susam'ın okul müdürlerinin görevden alınmasını, "Milli Eğitim'in hafızasının silinmesi" olarak değerlendirmesi son derece yanlıştır. Milli Eğitimin hafızası, kişilerle değil kurumsallaşma ile muhafaza edilebilir. Ayrıca, İzmir'de yapılan müdür değerlendirmelerinde Eğitim-Bir-Sen'den 136, Eğitim-Sen'den 114 ve Türk Eğitim-Sen'den 104 müdür 75 puanın altında kalmıştır. Bu tablo, "müdür olmak ya da müdür kalmak için Eğitim-Bir-Sen'e üye olmak gerekir" iddiasında bulunan Sayın Susam'ı ve onu gibi düşünenleri çürüten apaçık bir kanıttır. Yönetimleri tehdit ederek var olmaya çalışan sendikacılık dönemi sona ermiştir. Bazı eğitim sendikaları, Kobani saldırılarını bahane ederek binlerce masum insanın kanına giren terör odaklarının çağrısına uyup öğretmenleri sokağa dökmeye çalışmıştır. Ancak sağduyuyla davranan sendika mensupları, bu eyleme destek vermemiştir. Kamu kurumlarının, okulların ve diğer kültür merkezlerinin yakıldığı bir yerde eğitim sendikasına düşen rol şiddeti, sokak olaylarını, vandallığı ve terörizmi destelemek olmamalıdır.

Bugün Eğitim-Bir-Sen'i fütursuzca eleştiren ve iftira atan bazı sendikalara geçmişi hatırlatmak isteriz. 28 Şubat dönemindeki uygulamaları, insan hakları ihlallerini, muhafazakar kamu çalışanlarına, öğretmenlere ve idarecilere yönelik fişlemeleri ve kıyımları henüz unutmadık. Dinsel, etnik ve kültürel her türlü ayrımcılığın yapıldığı bu dönemlerde onlar, başörtüsü takanların meslekten ihraç edilmesini, üniversiteli kızların ikna odalarına alınmalarını normal karşıladılar, hakarete uğramalarına ve aşağılanmalarına ses çıkarmadılar. Her türlü anti-demokratik uygulamayı alkışlayan ya da sessizlikleriyle destek veren bu sözde sivil sendikaların bugün Eğitim-Bir-Sen'i eleştirmeye hakları yoktur" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenocak, Vekil Susam'a Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement