Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Sendikalardan Kısa Kısa

Hak İş Genel Başkanı Arslan: "Cumhuriyet'in 90. yılında ülkemiz, demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli m...

28.10.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhuriyet'in 90. yılında Türkiye'nin demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat ettiğini bildirdi.

Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış bir ülkede haklarını alacaklarına inandıklarını ifade etti.

Bu nedenle Cumhuriyet'in 90 yıllık şanına uygun bir demokrasi talep ettiklerini belirten Arslan, siyasal gerilimler ve kısır döngülerden öte, cumhuriyete yaraşır nitelikli projeler üreterek, çalışma ve sosyal hayata kazanımlarını konuşmak ve bunun heyecanını yaşamak istediklerini vurguladı.

Arslan, Cumhuriyet'in 100. yılında çağdaş, sivil ve demokratik bir anayasa hedefinin artık gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'in geride kalan 90 yılında ülkemiz, demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat etmiştir. Ancak, kendi bölgesinde rol model olan, uluslararası diplomatik girişimlere ve toplantılara ev sahipliği yapan Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, başta demokrasi olmak üzere uzun bir yol alması gerektiğini biliyoruz. Çağdaş ve evrensel değerlerle bezenmiş, halkının tamamını kucaklayan, evrensel hukuku esas alan çağdaş ve sivil bir anayasa biran önce hayata geçirilmelidir. Siyaset kurumu, anayasa yapma başarısını ortaya koymalıdır."

-Türkiye Kamu-Sen

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Cumhuriyet'in 90 yıllık dev bir çınar olduğunu belirtti.

Koncuk, "Bu çınarın kökleri o kadar sağlamdır ki varlığımıza, birliğimize, dirliğimize kast eden kim ve ne olursa olsun, karşısında dimdik durabilmektedir" ifadesini kullandı.

Milletin sağduyusuna inançlarının sonsuz olduğunu vurgulayan Koncuk, şu ifadelere yer verdi:

"Ortada bir tehlike olmadığını düşünmek tam anlamıyla safdillik olur. Ancak inanıyoruz ki necip Türk milleti aklı ve öngörüsüyle basiretsiz politikalara pabuç bırakmayacak, ülkemizin birliğine, dirliğine, ağır bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimize zarar gelmesine müsaade etmeyecek, her türlü entrikayı, bölücü çetenin dayatmalarını geri püskürtecektir."

-Türk Diyanet Vakfı-Sen

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal da dünya milletlerine hakkı, hukuku, adaleti ve insanlığı öğreten Türk milletinin oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet varlığını sürdüreceğini kaydetti.

Vatana sahip çıkmayı en büyük görev sayarak kendilerine emanet edilen Cumhuriyet'i sonsuza dek yaşatmanın herkesin önemli bir görevi olduğunu ifade eden Ünal, bu vatan toprakları üzerindeki her türlü ayrımcılığı, bölücülüğü ve dışlamaları ret etmeleri gerektiğini belirtti.

-Basın-İş Sendikası

Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya ise Cumhuriyet'i korumak ve yaşatmak için mücadele edeceklerini bildirdi.

Cumhuriyet çocukları olarak dünyaya geldiklerini ifade eden Akkaya, "Umudumuz var, umudumuzu hiç yitirmedik. Cumhuriyetimizi yaşatarak gelecek nesillere bırakacağız" ifadelerini kullandı.

-Türkiye Haber-İş Sendikası

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak da Türk milletinin gerektiğinde Cumhuriyet'i muhafaza etmek için her ne pahasına olursa olsun geçmişteki gibi bugün ve yarın da hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağını ifade etti.

Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle cumhuriyetin temeline barışçılığı koyduğuna işaret eden Solak, cumhuriyetin, korunması ve ödün vermeden yaşatılması gereken en değerli varlık olduğunu kaydetti.

-Türk Sağlık-Sen

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun işsiz 7 bin Yunanlı doktoru Türkiye'ye davet etmesini eleştirdi.

Bu davetle kamuda yabancı doktorlara yer açılmasının adımının atıldığına dikkati çeken Kahveci, şunları kaydetti:

"Özelde 600 kadar yabancı doktor zaten çalışıyor. Ayrıca Yunanlı doktorlara davete gerek yoktu. Devlet iş vaadinden bulunuyorsa bunun anlamı kamuda çalıştırmaktır. 7 bin Yunanlı doktora iş davetiyle kamuda yabancı doktorun da önü açılmak isteniyor." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement