Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Sendikalardan Kısa Kısa

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kahveci: "Sözleşmeli istihdamdan artık vazgeçilmeli ve bu bir hükümet politikası haline gelmelidir"

23.07.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli istihdamdan vazgeçilmesi gerektiğini ve bunun bir hükümet politikası haline gelmesi gerektiğini bildirdi.

Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun üniversite hastanelerine sözleşmeli 2 bin hemşire alınacağını açıklamasını hatırlatarak, "Hükümetin sözleşmelileri kadroya geçiren düzenleme daha TBMM'den yeni geçmişken, iki Bakan'ın 'sözleşmeli istihdam yapılacak' demesi tuhaftır. Sözleşmeli istihdamdan artık vazgeçilmeli ve bu bir hükümet politikası haline gelmelidir. Çalışanı huzursuz ve mutsuz eden, aile kurmalarını bile engelleyen sözleşmeli modelde ısrarcı olunmamalıdır" ifadelerini kullandı.

-Öz İplik-İş

Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat  İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Şimşek'in Twitter'dan yaptığı "Cari açığı azaltmak için gerekli tüm yapsal reformlar uygulamaya konulmuştur. 2013'te ürettiğimiz mini uydunun 1 kilosu, 6 ton tekstil değerindedir" açıklamalarının zamansız olduğunu savundu.

Tekstil ve hammadde ihracatının ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 6,6 arttığını belirten İnanç, şöyle devam etti:

"Sektör 4 milyar 164 milyon 247 sin dolarla Türkiye ihracatının yüzde 5,6'sını karşıladığı gazetelere yansımışken Sayın Bakanımızın açıklamalarının zamansız olduğuna inanıyoruz. Biz Öz İplik-İş Sendikası olarak, sektörler desteklenir ve değerlendirilirken, toplumdaki yaygınlığının, istihdam potansiyelinin, vasıfsız ve kadın işçi çalıştırma niteliğinin, ihracata katkısı ve uluslararası rekabet koşullarının göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz."

-Eğitim-İş

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Lozan Barış Anlaşması'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını kutsayan, Misak-ı Milli sınırlarını, ulusal bütünlüğü ve egemenliği savunmaktaki en güçlü miras olarak bundan sonra da önemini koruyacağını bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ün önderliğinde örgütlenen ulus iradesinin, İsmet İnönü'nün liderliğinde Lozan'da emperyalist güçlere karşı büyük direnç sergilediğini ve Türk tarihi açısından önemli diplomatik bir zafer kazanarak ezilen mazlum uluslara cesaret, güven ve umut aşıladığını belirtti.

Lozan Anlaşmasıyla, ulus birliğini tehdit eden kapitülasyonlar ve her türlü sömürü boyunduruğunun ortadan kalktığını savunan Demir, şunları kaydetti:

"Lozan Barış Anlaşması, günümüzde bağımsız, laik, üniter Türkiye Cumhuriyeti, varlığıyla bölgeye yönelik emperyalist planlara engel oluşturmaktadır. Unutulmamalıdır ki çok zor koşullar ve olanaksızlıklar içindeyken kazandığımız özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz, bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara boyun eğmeyeceğimizin en önemli kanıtıdır. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını kutsayan, Misak-ı Milli sınırlarını, ulusal bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi savunmaktaki en güçlü mirasımız olarak bundan sonra da önemini koruyacaktır."

-Şeker- İş Sendikası

Şeker- İş Sendikası Başkanı İsa Gök, bütün gazetecilerin "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı"nı kutladığını belirterek, gazetecilerin her türlü şartlar altında toplumun haber alma ihtiyacını karşıladığını ve gelişmeleri topluma aktardığını vurguladı.

Gök, yazılı açıklamasında, gazetecilerin toplumsal değerlere saygılı, kişilik hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev saydığını ifade etti.

Gazetecilerin, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacına katkı sağladığına işaret eden Gök, her geçen gün etkinliği biraz daha artan basın kuruluşlarının, toplumu aydınlatıcı ve yol gösterici kimliğinin bulunduğunu ve demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde önemli rol üstlendiklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement