Sendikalar'dan Teröre Lanet - Son Dakika
Güncel

Sendikalar'dan Teröre Lanet

Sendikalar\'dan Teröre Lanet

Dün Ankara’da terör saldırı yaşanan yürüyüşte yer alan DİSK, TMMOB, KESK ve TTB’nin İzmir temsilcileri, yaşanan terör saldırısını lanetledi.

11.10.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Ankara'da terör saldırı yaşanan yürüyüşte yer alan DİSK, TMMOB, KESK ve TTB'nin İzmir temsilcileri, yaşanan terör saldırısını lanetledi. Yarın saat 11.00'de Basmane Meydanı'nda toplanacaklarını söyleyen TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın'ın yapacakları eylemde bomba patlama ihtimalinin olduğunu söyledi.

Ankara'da terör saldırısının yaşandığı mitingde yer alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) ortak bir basın açıklaması yaparak yaşanan saldırı kınadı.

İzmir DİSK Temsilciği'nde düzenlenen basın açıklamasına, sendikaya taziye için gelen İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekili adayları Tacettin Bayır, Atilla sertel, Kamil Okyay Sındır ve Zeynep Altıok'un yanı sıra HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur da katıldı.

"TTB'YE GÖRE 105, HDP'YE GÖRE 128"

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, Ankara'da yaşanan terör saldırında yaşamını yitirenlerin sayısının Türk Tabipler Birliği'ne göre 105, HDP tarafından oluşturulan rapora göre ise 128 olduğunu söyledi. Ankara'da yaşamını yitirenlerden 4 kişinin İzmir'den gittiğini anlatan Akkan, "İzmir'den Ankara'ya giden Ayşe Deniz, Berna Koç, Mesut Mak ve Hacı Kıvrak'ı yitirdik. Yine İzmir'den mitinge katılan 10'dan fazla arkadaşımız da yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs'ta Adana'da ve Mersin'deki, 5 Haziran'da Diyarbakır'daki, 20 Temmuz'da Suruç'taki patlamalardan tanıyoruz ve aynı seriden olduğunu biliyoruz" dedi.

Ankara'da yaşanan patlamalarda ölen vatandaşları anmak için bugünden itibaren 3 gün yasta olduklarını belirten Akkan, "12-13 Ekim günleri tüm Türkiye'de grevdeyiz" diye konuştu.

"BOMBA PATLAYABİLİR"

Yarın saat 11.00'de Basmane Meydanı'nda toplanacaklarını söyleyen TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın'ın yapacakları eylemde bomba patlama ihtimalinin olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement