Sendikalı Memur Sayısı Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Sendikalı Memur Sayısı Açıklandı

Sendikalı Memur Sayısı Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye'de 1 milyon 589 bin 964 memurun sendikaya üye olduğunu açıkladı.

04.07.2014 10:53  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2014 Temmuz ayı istatistiklerine göre, Türkiye'deki toplam 2 milyon 270 bin 558 memurdan, 1 milyon 589 bin 964'ünün sendikaya üyeliği bulunuyor.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

MEMUR - SEN 11 HİZMET KOLUNDA YETKİLİ

Tebliğe göre, Memur-Sen 11 hizmet kolunun 11'inde yetkili sendika olurken, KESK tek yetkili bulunduğu Kültür Sanat-Sen'i kaybetti. Sendikalaşma oranı geçen yıla göre artış göstererek yüzde 70 oldu. Türkiye'de 2 milyon 270 bin 558 memurdan 1 milyon 589 bin 964 memur sendikalı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Sendikalı Memur Sayısı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • fırat sarısaç: yalanla tehditle üç kağıtçılıla insanları nasıl sendikalı yaptıklarını çok iyi biliyorum şahsen.. memur sen yönetiminin memuru gecen yıl nasıl 3 5 nkurusa sattığunı da çok iyi biliyoruz.. hala bu durumda bu sendikaya üye olan memurlara şaşırıyorum ben 28 2 Yanıtla
  • RAMAZAN: MEMUR-SEN İNSANLARI TEHDİT EDEREK ÜYE YAPIYORLAR BANA SAĞLIKSENE ÜYE OLMAZSAN OLACAKLARDAN BİZ SORUMLU DEĞİLİZ DEDİLER. 22 1 Yanıtla
  • Şehmuzittin abi: Sendikalaşma bütün dünyada üyesinin hakkını ,hukukunu ve yaşam standartlarını daha da ileriye taşımak için yapılırken bizim ülkemizde siyaset ve dalkavukçuluk için yapılıyor.İşin tuhaf kısmı sendikalaşma oranı arttıkça işçi ve memur varolan haklarını da bir bir kaybediyor.Kamu-sen milliyetçi taban,Kesk sol taban ve Memur-sen muhafazakar sağ tabanın sendikası durumunda.Adamlar işçi ve emekçinin hakkını savunmak dışında her haltı konuşuyorlar.Örneğin Yetkili sendika olan memur-sen sayesinde memur bırakın zam almayı temmuzdan sonra enflasyon karşısında aylık 40 lira kaybedecek.Sendikacılık arttıkça işçi ve emekçi varolan haklarını kaybediyor ama koyunlaşma oranımızda ise ciddi bir yükseliş var o kategoride istikrar sözkonusu :) 21 0 Yanıtla
  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?
    14:24 Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?

    Türkiye'nin patates üretiminde lider konumunda olan Niğde'de, üzerine ilaç sıkılan patateslerin neden kırmızıya döndüğü merak konusu oldu. Sağlık açısından herhangi bir zararının olup olmadığı ise bilinmiyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement