Şemdinli'de Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilme Anı Kamerada - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilme Anı Kamerada

Hakkari'de PKK'ya yönelik operasyonda 7 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. O anlar anbean kameraya yansıdı.

05.10.2015 13:31  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği, ilçe merkezinde terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçleriyle bazı kamu binalarına saldırı düzenlendiği belirtti.

Saldırıdan sonra başlayan operasyonlar 7 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Şemdinli'deki o anlar anbean kameraya yansıdı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ASKER ANINDA KARŞILIK VERDİ"

"İlçede muhtelif noktalardan bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize, bazı kamu kurum binaları ile Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

"7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonucunda ilçe merkezinde 5, Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde ise 2 olmak üzere 7 bölücü terör örgütü mensubu öldürülmüştür."

"OPERASYONLAR SÜRÜYOR"

İlçe genelinde yer yer çatışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Güvenlik güçlerimizce başlatılan operasyonlar devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda, 100-150 kilogram patlayıcıya bağlı bin metre kablonun kullanıldığı menfez içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edildiği ve yerinde imha edildiği belirtildi.

Hakkari Şemdinli'de yol araması ve mayın/el yapımı patlayıcı kontrolü esnasında ise, Tuhi Köprüsü'nde kablo ile tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcının (5 adet 12 kg mutfak tüpü ve bir adet küçük tüp) tespit edildiği ve yerinde imha edildiği ifade edildi.

OSMANİYE'DE SALDIRI

Osmaniye'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 4 adet rüzgar türbininin el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Van Özalp'ta 1 Ekim 2015 tarihinde bölgede icra edilen operasyon esnasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıstan 22'sinin serbest bırakıldığı, 5'inin tutuklandığı kaydedildi.

Şemdinli\'de Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilme Anı Kamerada
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilme Anı Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Amed: Hani Nerde etkisiz HAL niye görmedim 7 76 Yanıtla
  • turgut: hdpye oyvermem artık bende kürdüm ama midem bulandı 64 11 Yanıtla
  • Orhan: Hdp hdp evet oylar hdp ye tek başına iktidar Allahın izniyle. 6 61 Yanıtla 61: HDP Annnn yaninda tek basina iktidar olur 5 1
  • MAHO: SELOOO KOŞ VURDULAR SİZİNKİLERİ ))))) 58 6 Yanıtla
  • Sen bilirsin TÜRKİYE: Seçim kandırmacası bunlar Şehit askerlerin üzerinde akp nin eli yok mu Terörle masaya oturan akp değilmi Davullu zurnalı karşılama yapan kim 24 35 Yanıtla Gerçek DOST: Diyarbakırlı kardeşim barışın tek adresi MHP dir Kıvırmayan tek parti MHP dir Bir CHP li olarak bu seçimde oyum MHP nindir 4 1
  • Milliyetçi kurt : temizliğe devam 44 7 Yanıtla
  • Atilla: HDP/PKK Kürt IRKCILIGI güden fasist organizasyonlardir ! HDP ye oy yok ! 34 10 Yanıtla
  • Mert: Kurduz ama Allahina kadar pkk liyiz. 6 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement