Şemdinli'de Silahlı Saldırıya Uğrayan Uzman Çavuş Şehit Oldu (7) - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Silahlı Saldırıya Uğrayan Uzman Çavuş Şehit Oldu (7)

Şemdinli\'de Silahlı Saldırıya Uğrayan Uzman Çavuş Şehit Oldu (7)

'oğlum VURULURKEN TELEFONDA SİLAH SESLERİNİ DUYDUM' Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın PKK'lı teröristlerce saldırıya uğradığı sırada babası Salim Sarpkaya ile telefonla konuştuğu ortaya çıktı.

28.07.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'oğlum VURULURKEN TELEFONDA SİLAH SESLERİNİ DUYDUM'

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın PKK'lı teröristlerce saldırıya uğradığı sırada babası Salim Sarpkaya ile telefonla konuştuğu ortaya çıktı. Salim Sarpkaya, "Telefonla konuşuyorduk. O anda silah seslerini duydum ve arkasından sesler kesildi" dedi.

34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, banka işlemlerini yapmak üzere sivil kıyafetle birliğinden çıktı. Ziya Sarpkaya, ilçe merkezindeki banka şubesinin önünde PKK'lı terösitlerce uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Ziya Sarpkaya'nın şehit haberinin gelmesi memleketi Bolu'nun Göynük İlçesi'nde büyük üzüntüye neden oldu, acı haberi alan Uzman Çavuş'un yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Ziya Sarpkaya'nın Göynük'ün Yenice Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve komşuları, taziye için Sarpkaya'nın ailesinin yaşadığı eve akın etti. Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Sarpkaya ailesinin evine gelerek baş sağlığı dileğinde bulundu. İlçedeki binalar da Türk bayraklarıyla donatıldı.

Ziya Sarpkaya'nın babası Salim Sarpkaya, oğluyla, saldırıya uğradığı anda telefonla konuştuğunu söyleyerek, "Telefonla konuşuyorduk. Konuşma sırasında ATM'nin önünde olduğunu söyledi. O anda silah seslerini duydum ve arkasından ses kesildi. Daha sonra internette Şemdinli haberini gördüm. Mayıs ayında ziyaretimize gelmişti. Bu ay yine izne gelecekti, uçak biletini de almıştı" dedi.

Ziya Sarpkaya'nın cenazesinin, yarın ikindi namazında düzenlenecek askeri törenle Göynük'te toprağa verilmesi bekleniyor. - Sarpkaya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Silahlı Saldırıya Uğrayan Uzman Çavuş Şehit Oldu (7) - Son Dakika


Advertisement