Selçuklu'da Kar Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Selçuklu'da Kar Mesaisi

Selçuklu\'da Kar Mesaisi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde hayatın olumsuz etkilenmemesi için tedbir aldı.

20.02.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde hayatın olumsuz etkilenmemesi için tedbir aldı. Başarakavak, Tepekent, Sızma, Selahattin ve Akpınar Mahallerinde kar küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi, yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile birlikte ilçe merkezi ile yeni bağlanan köy ve beldelerde kar küreme ve yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kar ve buzlanmaya karşı, kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışması yapan acil müdahale ekipleri, vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için yoğun mesai harcıyor. Başarakavak, Tepekent, Sızma, Selahattin ve Akpınar mahallerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer bir metreye ulaştı. Mahallelerin şehir merkezine ulaşımının sorunsuz sağlanması, vatandaşların sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek ve günlük çalışmalarını sürdürebilmeleri için için kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları ekiplerin yoğun çalışmaları ile devam ediyor. Bu çalışmalarda toplam 52 araç, 400' e yakın personel görev yapıyor. Çalışmalarda 200 ton tuz kullanıldı.

İlçe genelinde hayatın olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, "Başarakavak, Tepekent, Sızma, Selahattin ve Akpınar Mahallerinde kar yer yer bir metreyi buluyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalar çok zor şartlarda yürütülse de kar küreme ve yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu'da Kar Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement