Selçuk'ta 17 Metre Altı Caddeler Sokak Oluyor - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta 17 Metre Altı Caddeler Sokak Oluyor

Selçuk\'ta 17 Metre Altı Caddeler Sokak Oluyor

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında toplanan Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinin ikinci birleşimi gerçekleştirildi.

09.06.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında toplanan Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinin ikinci birleşimi gerçekleştirildi. İkinci birleşimde Hal Müdürlüğü'ne bağlı kantar tartı ücretleri değiştirilirken, 17 metrenin altında olan caddelerin ise sokak olarak değiştirilmesi kararı alındı.

Meclisin gündem maddelerinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili yönetmeliği gereği cadde tanımına uymayan yolların ulusal adres veri tabanına uygun olarak adlandırılması konusunda Selçuk Belediyesi Meclisi 17 metrenin altında olan caddelerin isimlerinin sokak olarak değiştirilmesi kararını aldı. Bu maddeye göre ismet İnönü, Kobuletti, Şehit Er Fikri Üyücü, Zeynel Irmak, Abuhayat, Barış, Cengiz Topel, Eşref Arna, Kızılay, Ahmet Sabri Aktepe, Akıncılar, Bademlik, Bozkır, Cahit Tanman, Fevzi Paşa, İstiklal, Lienz, Namık Kemal, Rıfat Baran, Saint Jean, Şehit Er Semih Çakıroğlu, Yüksel Özülkü, Ercüment Bozdoğan, Şehit Polis Murat Akançay, Tabak, Tahsin Başaran, Ziegburg ve Ziya Gökalp caddeleri sokak olarak değiştirilerek, gerekli değişiklikler İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bildirilecek.

Hal Müdürlüğü'nün kantar tartı ücretlerinde değişiklik yapılması konusu da mecliste görüşülerek komisyon raporuna göre tır her sefer için 20 lira, kamyon her sefer için 10 lira ücret ödemesi karara bağlandı. MHP Grup Sözcüsü Av. İbrahim Soğutmaz'ın teklifi gündeme alınarak Traktör ve kamyonetin tartı ücreti ise 5 liradan 3 liraya indirildi.

Gündem maddelerinin içerisinde yer alan Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile ilgili değişiklik yapılması talebi komisyon raporunun geniş kapsamlı hazırlanması gerektiği için Temmuz ayı meclisine aktarıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta 17 Metre Altı Caddeler Sokak Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement