Selçuk'da Seçimi Kaybeden CHP'li Başkan'dan Mesajlar - Son Dakika
Yerel

Selçuk'da Seçimi Kaybeden CHP'li Başkan'dan Mesajlar

Selçuk\'da Seçimi Kaybeden CHP\'li Başkan\'dan Mesajlar

Selçuk Belediyesi eski Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, kamuoyu gündeminde yer alan ve asılsız olduğunu ifade ettiği söylemlere açıklık getirmek için partisinin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

16.04.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Belediyesi eski Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, kamuoyu gündeminde yer alan ve asılsız olduğunu ifade ettiği söylemlere açıklık getirmek için partisinin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Ülgür, geçici mazbatasını alan Belediye Başkanı ile onun bağlı bulunduğu partisinin meclis üyelerinin kendi şahsına dair daha dikkatli konuşulması temennisinde bulunarak, bu konuda hem Selçuk halkını, hem de CHP'lileri germemelerini istedi.

CHP'li Belediye Meclis üyeleri ile CHP yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısı CHP ilçe Binası'nda gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak 30 Mart sürecini değerlendiren CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, "30 mart yerel seçimler bitti ama yankıları ve ülke gündemi hala devam ediyor. Ülkemizde hukuk üstünlüğüne güvenimiz sarsılmışken 30 Mart yerel seçimleri ile biraz daha derinleşti. Selçuk'ta biz bilinenin aksine sandıkları saydıramadık. Sandıkların tekrar sayılması gibi bir durum söz konusu değil. İlçe seçim kuruluna yaptığımız itirazlar da sandıklarda tespit ettiğimiz gerek maddi hatalar gerek usul hataları Yüksek Seçim Kurulu tarafından red edildi. Bunun üzerine il seçim kuruluna yaptığımız başvuruda 40 tane sandık istendi ve bizde sayılacağı yönünde ümitlendik. Ancak araya giren baskılar nedeniyle il seçim kurulu tarafından da sayım yapılmadı. Bir sandıkta geçersiz olan oyların yeniden sayılması söz konusun oldu ve burada da partimizin lehine 3 tane oy çıktı. Bu durumda bizim iddialarımızı da destekler nitelikteydi. Çünkü 13 oy fark ile belediye başkanlığı belirlenmesi az bir fark. 26 bin seçmenin olduğu yerde 13 oy fazla bir fark" dedi.

Seçim sürecinde yaşanan durumun güvensizlik olarak algılanmış olabileceğini, bunun da doğru bir tespit olduğunu söyleyen Yıldırım; "Evet bir güvensizlik vardı. Devlete karşı güvensizlik durumu vardı. Çünkü yasal olarak hakkımız olan belgeleri bile Yüksek Seçim Kurulunda inceleyemedik. Bu yüzden ısrarlı bir şekilde sandık nöbetini devam ettik ve saydırana kadar bu işlemi yapacaktık. İl seçim kurulunda sandıkların tekrar sayılmaması kararı alınınca bu şekilde 13 oy farkla belediye başkanlığını belirlemiş olduk ve bu süreçte çıkan seçim sonuçları Selçuk için hayırlı olsun. Selçuk halkı yasama görevini Cumhuriyet Halk Partisine vermiştir. 8 tane meclis üyesi ile temsil edilmektedir. Bu konuda daha öncede belirttiğimiz gibi meclis üyelerimiz kişisel olmayıp, Selçuk için olan her şeyde meclis çalışmalarına devam edecektir" ifadesini kullandı.

SİYASAL TARİHE GEÇECEK BİR SEÇİM SONUCUNU GÖRDÜK

Basın toplantısında öncelikle seçimler sürecinde katkı koyan bütün görevlilere ve sandığa giden hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasına seçim sürecini değerlendiren Selçuk Belediyesi Eski Başkanı H.Vefa Ülgür ise; "Seçimler hukuken tamamlanmış görünmüyor. Ama fiilen 13 oy farkla geçici mazbatasını almış arkadaşımız şuan görevinin başında. Ben de bu arkadaşımıza buradan basın mensupları aracılığıyla başarı diliyorum. Gecen seçimlerde 500 küsur oy ile benim lehime sonuçlanmıştı. Aynı partinin aynı siyasal aktörleri tarafından iki kez sayım istendi ve bunu yerine getirmiştik. Belediye başkanları halkın oyları ile gelir. Şuan ki arkadaşımız şu ya da bu şekilde belediye başkanıdır ama meşru değildir. Bu beş yıl da böyle devam edecektir. Oysa ki yapılması gereken çok kolay bir şey vardı hem devlete karşı. Burada Selçuk halkı yıprandı, devlet binasında milletvekilleri sandık nöbeti tuttu ve buna sebep olanlar kamuoyunun gözleri önünde görevlerini yapmaya devam ediyorlar. İktidar mensupları bunun en büyük sebebi çünkü onlar bu sandıkların sayılmasına katkı koysalardı en azından geçersiz oyların gözden geçirilmesine katkı koysalardı bugün hem meşru olacaklardı hem de biz bunları konuşmuyor olacaktık. Öyle görünüyor ki süreç hala devam ediyor ve devam da edecek bu süreç yıllar boyu da sürebilir. Selçuk'ta siyasal parti tarihine geçecek bir seçim sonucu ve uygulaması ile karşı karşıyız. Siz iktidarın ya da hükümetin desteğini alabilmişsiniz fakat hiç kimse unutmasın ki en önemli yargı sokakta bulunan vatandaştır. Bugün iktidara güvenenler on yıl sonra attıkları imzanın hesabını verirler. Buradan tecrübeli bir arkadaşları olarak kulaklarına küpe olmasını söylüyorum. Selçuk'ta seçimler sonuçlanmış görünüyor ancak Selçuk halkı mecliste oyların yüzde 68'ini Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne vermiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde yer alan arkadaşlarımızın mecliste karar alırken bu oranları göz önünde bulundurmasını tavsiye ediyorum" dedi.

BELEDİYENİN 7 MİLYON BORCU VAR, BİZ DEVAM ETSEYDİK 250 PERSONEL DAHA ALACAKTIK

Diğer yandan Adalet ve Kalkınma Partililerin "Sevgi kazanacak" cümlesini sıkça kullanıp propaganda yaptığını belirten Eski Başkan Ülgür; "Belediye'nin borçlarını abartarak konuşuyorlar. Selçuk Belediyesi'nin 7 milyon TL borcu vardır, 4 milyon TL ödemesi haziran ayında başlayacak ve bir yıl vadelidir, 3 milyon TL ödemesi ise İller Bankası'nadır ve beş yıl vadelidir. İktidarı temsil eden Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı sözü, 'Belediye'de 500'e yakın personel var borcumuz çok işçi alamayacağız diyorsa" bu düşünceyi doğru bulmuyorum. Biz bu dönem Belediye Başkanı olarak devam ediyor olsaydık 250 personel daha alacaktık ki Zeynel beyin tespitleri doğru değil. Bizim Belediye'ye aldığımız personelle çalışmak istemiyor olabilirler, bu konuyla alakalı yasalar var gerekli işlemi yapabilirler. Sanki belediyede fazladan yüzlerce işçi var gibi cümleler kullanmak adil değil. Bu başlangıç politikaları yersiz ve biraz dada acemice buluyorum" ifadesini kullandı.

İyi bir propaganda dönemi geçirdiklerini, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı seçim çalışmalarıyla aslında her şeyi başardığını savunan Ülgür; "Bence sandıkta da biz vardık fakat kesinleştiremedik. Biz bir tane arkadaşımızın oyunu sandıktan çıkaramadıysak bu bizim suçumuzdur ve bu konuda eksiğimiz olduğunu kabul ediyoruz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum ki biz kendimizi devlete teslim ettik, fakat yasal haklarımızın kullandırılmaması beni ve partili arkadaşlarımı derinden üzmüştür" diyerek, yasal sürecin 3 ay içerisinde tamamlanarak olumlu yada olumsuz olarak netlik kazanacağını açıkladı.

HER KONUDA YOL GÖSTERİCİ OLABİLİRİZ

Her ne kadar tartışmalı da olsa kamu oyunun yüzde 32'sini temsil eden bu kurumun hiç mazeret üretmeden, iktidarın gücünü de Selçuk'a taşıyarak, belediye çalışanlarının üretiminden de faydalanarak Selçuk'un hak ettiği yere taşımasını dilediğini ifade eden Ülgür, "Bu konuda meclis grubumuza düşen görevi arkadaşlarımız yerine getireceklerini söylüyorlar zaten. Ben de bizim bilgimize müracaat edilecek her konuda yol gösteriyor olacağımızı buradan ilan ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'da Seçimi Kaybeden CHP'li Başkan'dan Mesajlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement