Selçuk Belediyesi Otoparklarındaki Yolsuzluk İddiası - Son Dakika
Yerel

Selçuk Belediyesi Otoparklarındaki Yolsuzluk İddiası

Selçuk Belediyesi Otoparklarındaki Yolsuzluk İddiası

Belediye Başkanı Bakıcı: "Geçmiş döneme ait bir açık vardır.

14.11.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, müze ve ören yerlerindeki otoparklardan elde edilen gelirin kayıtlara geçirilmediği gerekçesiyle aralarında belediye çalışanlarının gözaltına alındığı operasyona ilişkin, "Geçmiş döneme ait bir açık vardır. O açığın soruşturulmasıyla ilgilidir ama ne olursa olsun ilçemiz ve belediyemiz açısından üzüntü vereci bir durumdur" dedi.

Bakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun 2012-2013 yıllarını kapsayan dönemde ören yerlerindeki otopark gelirlerinde bir azalmayla ilgili yapıldığını vurguladı.

30 Mart'taki yerel seçimlerden sonra göreve geldiklerinde otopark gelirlerindeki kayıpla ilgili dosyayı önlerinde buldukların anlatan Bakıcı, "Geçmiş döneme ait bir açık vardır. O açığın soruşturulmasıyla ilgilidir ama ne olursa olsun ilçemiz ve belediyemiz açısından üzüntü vereci bir durumdur" diye konuştu.

Kayda geçirilmediği iddia edilen otopark gelirlerinin Efes ve Meryem Ana ören yerlerindeki otopark gelirleriyle ilgili olduğunu belirten Bakıcı, şunları kaydetti:

"Yaklaşık olarak 1 milyon lira civarındaki bir rakamın ortada olmadığından bahsediliyor. Söz konusu 7 belediye personeli, parayı tahsil edenler, parayı daha sonra bankaya yatırıp belediyeye ulaştırması gereken kişiler. Eski belediye başkanı döneminde olan bir olaydır ve kendisinin görev süresinin dolduğu gün, 31 Mart'ta yaptığı şikayet üzerine yapılan bir operasyondur."

Selçuk ilçesinde müze ve ören yerlerindeki otoparklarından elde edilen gelirin kayıtlara geçirilmediği iddiasıyla aralarında belediye çalışanlarının bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk Belediyesi Otoparklarındaki Yolsuzluk İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement