Selçuk Belediyesi, Geleceğin Bilim Adamlarını Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

Selçuk Belediyesi, Geleceğin Bilim Adamlarını Ağırlayacak

Selçuk Belediyesi, 30 ülkeden gelecek üstün zekalı gençleri ağırlayacak. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı'nın 22'incisi İzmir'de düzenlenecek.

03.03.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferans arasında gençler Selçuk'a gelerek Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve ören yerlerini gezecek. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Türkiye'de ilk kez İzmir'de yapılacak konferansın katılımcıları olan geleceğin bilim adamlarını Selçuk'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Konuk öğrenciler için Selçuk ilçesinde birde aile ormanı oluşturularak Selçukla bağları sağlanacak.

Türkiye'de ilk kez

Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenecek Uluslararası Genç Bilim insanları konferansına İzmir Üniversitesi-Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliği yapacak. 19-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan organizasyonda 30 ülkeden üstün zekalı gençlerin geleceğini ve burada projelerini sunacaklarını belirten Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Bilim-Eğitim Projeleri Koordinatörü ve Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir, misafir gençlere İzmir başta olmak üzere ülkenin tarihi turistik yerlerini ve kültürünü tanıtılacaklarını kaydetti. Selçuk Belediyesinin de bu organizasyonda yer almasını istediklerini, bu nedenle Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'yı ziyaret ettiklerini belirten Karademir, kendilerini bu konuda destekleyen ve organizasyonda yer almalarından mutluluk duyduğunu ifade ettiği Başkan Bakıcı'ya teşekkür etti.

Efes ören yerlerini gezecekler

Bir haftalık program kapsamında 30 ülkeden gelecek olan 13-19 yaş arası üstün zekalı gençlere İzmir'de fen ve bilim alanlarında konferans verileceğini hatırlatan Karademir; "Bir haftalık program içerisinde katılan gençlerimize kültürümüzü tanıtacağız, onlar da kendi kültürlerini bize tanıtacaklar. Selçuk Belediyesinin desteği ile Efes Antik kenti, Meryem Ana Evi ve müzelerimizi gezecek olan misafir gençlerimize 23 Nisan Çocuk Bayramında İzmir'de kendi kurumumuzda yapılan törenleri de göstereceğiz. Amacımız bu gençlerimizin çok hoş bir şekilde güzel duygularla ülkelerine gitmelerini sağlamak" dedi.

Her gencin adı bir fidanda yaşayacak

Konuk öğrenciler için Selçuk bölgesinde bir aile ormanı oluşturacaklarını kaydeden Karademir, "Her gencin adı dikilen fidana verilecek ve tabelalara adları yazılıp dikilen fidanın yanına çakılacak. Böylece bu gençlerimizin yıllar sonra 'Türkiye'de, Selçuk'ta bir dikili ağacım var' deyip buraya gelmelerini de sağlamış olacağız" dedi.

"Geleceğin önemli bilim adamlarını ağırlayacağız"

Selçuk Belediyesi olarak İzmir Üniversitesi tarafından yürütülen projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ve hazırlık yaptıklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, genç bilim adamlarının katılımı ile gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 30 ülkeden gelen üstün zekalı dahi gençleri Selçuk'ta görmek bizleri mutlu edecektir. Dahi ve üstün zekalı gençler, gelecekte ülkelerini önemli konumlarda temsil eder durumda olacaktır. Geleceğin bilim adamlarını konuk edecek olmamız, ülkemizin tanıtımı, Selçuk'un tanıtımı açısından son derece önemlidir. Bizde Selçuk Belediyesi olarak Uluslararası Genç Bilim İnsanları konferansında bulunacak ve gençlerimizi Selçuk'da ağırlayacağız. Ekilecek fidanlarla da gençlerin ülkemize ve Selçuk'a tekrar gelmelerini sağlayacağız. Böyle bir organizasyon içerisinde olmak bizim için çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selçuk Belediyesi, Geleceğin Bilim Adamlarını Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement