Sekmen: "Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak" - Son Dakika
Yerel

Sekmen: "Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak"

Sekmen: "Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesinin kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacağını söyledi.

06.01.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesinin kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacağını söyledi. Başkan Sekmen, Kardelen Tv'de yayınlanan Deniz Gez'in moderatörlüğünde Gazeteci ve Yazarlar Esat Bindesen ile Ayhan Türkez'in hazırlayıp sunduğu "Farklı Bakış" programında 2015'in değerlendirmesini yaparak, 2016 hedeflerini açıkladı.

Geçen yıl özellikle altyapıya büyük önem verdiğini bildiren Sekmen, "Avrupa'nın kullandığı, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerimizin kullandığı 'Duktil boru' dediğimiz çelik borularla şehrimizin içme suyunu yeniliyoruz. Hedefimiz 2018'in sonuna kadar bu çalışmayı bitirmektir. Altyapı çalışmalarında yine kanalizasyon ve yağmur suyu borularını yeniliyoruz. Arıtma tesisini tamamladık. Arıtma tesisimize Yağmur sularını ayrı borularla, kanalizasyonu ayrı borularla ulaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü her arıtmanın bir kapasitesi var, belli bir metreküp suyu arıtabilir. Bunun için yağmur suyu ve kanalizasyonu ayırmaya devam ediyoruz. Merkezde bu çalışmalarımız devam ederken ilçelerimizde de altyapı çalışmalarımız sürüyor. Altyapısı yeni olmayan ilçelerimizin altyapı ve kanalizasyonlarını yenilemeye devam ediyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümde önemli projelerin hayata geçeceğini bildirdi. 2016 senesini 'Hamle ve yatırım yılı' olarak değerlendiren Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Geçen seneyi büyük bir hamleyle ve planladığımızın çok fevkinde çalışmalarla tamamladık. 2016 yılında da bu çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. Bakınız 2016 yılında altyapıyla beraber şehrimizde imarlaşma çalışmalarını da artıracağız. Bu açıdan 2016 yılı kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacak. Kentsel dönüşümde 2016'da büyük bir ivme kat edeceğiz. 'Eski Erzurum' dediğimiz bölgede Veyis Efendi, Kevelciler, Taşmağazalar, Gölbaşı, Hasan-i Basri, Kazım Yurdalan, Evren Paşa, Şükrü Paşa ve Sanayi'de büyük bir değişimi başlatıyoruz. Bununla beraber 'Sokak sağlıklaştırması' dediğimiz caddelerimizin bakım ve onarımını devam ettireceğiz. Bazı caddeleriz de hizmete açılacak. Mesela Mumcu'yla Çaykara'yı birbirine bağlayan yeni bir cadde, Habib Baba'yla Nazik Çarşı'yı birbirine bağlayan caddemiz ve yeni sokaklar devreye girecek. 'Kültür Yolu' dediğimiz Erzurum Kalesi ve çevresinin peyzaj çalışmaları hızlı bir şekilde devam edecek ve 2016 yılının sonuna geldiğimiz zaman çok daha farklı bir Erzurum'u hep beraber göreceğiz."

"SU İÇİN DAĞI, TAŞI AŞTIK"

Başkan Mehmet Sekmen, "İlçelere su götürmek için tabiri yerindeyse ekiplerimiz dağı, taşı aştı. Su için dağı taşı aştık." diye konuştu. Sekmen, şunları kaydetti: "Suyu yeterli olmayan ilçelerimizin içme sularını yeterli hale getirmek için 2015'te yoğun çaba harcadık. Oltu ve Horasan'ın sularını yeniledik. Oltu ve Horasan'ın arıtılmış olan sularını halkımıza ulaştırdık. Karayazı'yı da yeniledik. Şenkaya'da Allahuekber Dağları'ndan getirdiğimiz suyun şebekesini tamamlamaya çok az bir şey kaldı. Tekman, Hınıs ve diğer ilçelerimizde içme suyu çalışması devam edecek. Yeni Büyükşehir Yasası ile içme suyu ve altyapısı yeterli olmayan köyden mahalle statüsüne geçen yerlerde projelerimiz sürüyor. İnşallah ilkbaharla birlikte çok sayıda yerleşim birimimizde altyapı çalışmalarını devam ettireceğiz. Bu dönemde altyapıyı tamamlamaya niyetlendik. İlçeler ve köyler açısından 2016 yılı altyapıda bizim hamle yılımız olacak. İl merkezinde de altyapı çalışmalarını 2016, 2017 ve 2018'de devam ettireceğiz, altyapıda sorun bırakmayacağız."

YENİ YATIRIM VE PROJELER

Sekmen, programda yeni yatırım ve projelerden de bahsetti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstasyon Garı ile Menderes Otoparkı arasındaki caddemizin bakım onarımına çok büyük önem veriyoruz. Oradan Yoncalık'a ve E 80'e, oradan da Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün içerisinden geçerek Kayakyolu'na ulaşan bir caddemiz oluşacak. Orada altgeçitler düşünüyoruz. Yine şuanda üzerinde durduğumuz, Devlet Demir Yolları'nın şehrin içerisinden geçen tren yolunu ya yer altına alınması veya yer altına aldıramazsak bile viyadüklerle şehrin alt tarafına geçiş çalışmaları söz konusu olacak. Diğer tarafta Demirciler ile Dadaşköy birbirlerine inşallah bağlanacak. Sanayi'den Şükrü Paşa Mahallesi'ne bir viyadük yapacağız. Bütün arzum şu; tren yolunu yeraltına alalım, görüntüyü bozmadan güzel bir çalışmamız olsun."

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ

Başkan Sekmen, Hafif Raylı Sistem Projesi'ne dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Erzurum'a 'Hafif Raylı Sistem'i kazandırabilmek için çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı bu yeni dönemde de devam ettiriyoruz. Milletvekillerimiz, Bakanlarımız, Başbakanımız bu projeye destek veriyor. Tebrizkapı'dan Cumhuriyet Caddesi üzerinden, Üniversite'nin içerisinden, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, AVM'nin önünden Yenişehir'e kadar bu alanı kapsayan 7,5 veya 8 kilometrelik proje çalışmalarımız şuanda devam ediyor. İstiyoruz ki bu projeyi Hükümetimizin desteği ve Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla şehrimize kazandıralım. Bu ilk etap olan proje, daha sonra bunu Kazım Yurdalan'a kadar uzatmayı hatta oradan Mahallebaşı'ndan Sanayi'ye, yani bir hat boyunca merkezde bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefliyoruz. Başta Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ, İçişleri Bakanımız Efkan Ala, diğer milletvekillerimiz İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz de destek veriyorlar. Biz kolektif çalışmayı ortaya koyduk. Önemli olan el ele vererek Erzurum'a büyük hizmetler sunmaktır." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen: 'Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement