Sekmen, İspir'de Halka İftar Yemeği Verdi - Son Dakika
Yerel

Sekmen, İspir'de Halka İftar Yemeği Verdi

Sekmen, İspir\'de Halka İftar Yemeği Verdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yönelik iftar programları İspir ile sona erdi.

27.07.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yönelik iftar programları İspir ile sona erdi. İlçe merkezindeki Kaymakamlık binası önünde düzenlenen iftar programına Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, Büyükşehir Belediyesi Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir'in etkinliğine akın eden vatandaşlar organizasyondan ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür etti. Programda günün önemini belirten Kaymakam Sözer ile Başkan Çakır, Sekmen'in sosyal belediyecilikte Türkiye'de örnek başkanlar arasında yer aldığını ifade etti.

İSPİR ÇAYI AK YAŞAM YOLU PROJESİ

Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de, yoğun programı nedeniyle iftar yemeğine katılamayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in selamını ilçe halkına iletti. Keskin, burada yaptığı konuşmada, İspir Çayı Ak Yaşam Yolu Projesi'ni kamuoyuna açıkladı. Keskin, "Rabbim nice güzel Ramazan aylarında beraber orucumuzu açmayı bize nasip etsin. Sevincimizin yanında bir yandan da burukluk yaşıyoruz. Gazze ve dünyanın çeşitli yerlerinde Müslüman kardeşlerimiz kafirin zulmüyle karşı karşıya. Bize dua etmek düşüyor. Gazze'de ağlayan kız çocuğunun gözyaşları bizim yüreğimize kan damlatıyor" dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, serhatlar kenti Erzurum'un gelişen kentler arasında daha iyi bir konuma gelmesi için çok çalıştıklarını kaydederek, "Erzurum'da, 25 bin kilometrekarenin içerisinde, göreve başladığımız günden bu yana yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hatalarımız ya da eksikliklerimiz olabilir. Eğer bir kusurumuz varsa şimdiden özür diliyoruz. Ama inanın gecemizi gündüzümüze katarak canla başla çalışıyoruz. 25 bin kilometrekare, 20 ilçe ve bin 540 köye AK mührü vurmanın derdindeyiz" diye konuştu.

"SOFRALARIMIZDA KARDEŞLİK VE BİRLİK RUHU DORUĞA ÇIKTI"

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Erzurum Milletvekili olan Fazilet Dağcı Çığlık da, Ramazan ayındaki kardeşlik sofralarının önemine vurgu yaptı. Parlamenter Çığlık, şöyle devam etti:

"Ramazan ayının bu güzel iftarında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu organizasyon için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum. Bu mübarek ayda on binlerce insan kardeşlik ve muhabbet içerisinde iftarını açtı. Sofralarımızda kardeşlik ve birlik ruhu doruğa çıktı. Anadolu sofralarında Başbakanımıza ve partimize gösterilen ilgiyi 10 Ağustos'un bir habercisi olarak görüyorum. İnşallah bu muazzam teveccüh sandıklara da yansıyacak." Çığlık ayrıca, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

"TÜRKİYE'MİZDE GÜZEL GÜNLER YAŞIYORUZ"

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, ülkenin dört bir yanında güzel günlerin yaşandığını bildirdi. Prof. Dr. Akdağ, şöyle konuştu: "Türkiye'mizde, Erzurum ve ilçelerimizde güzel günler yaşıyoruz. Kentte Ovit'ten başlayarak çeşitli yerlerde 27 kilometre tünel yapıyoruz. Bu hizmet imkanını verdiği için Allah'a şükürler ediyorum. 12 senede 90 yıl boyunca yapılamayan hizmetleri İspir'imize de getirmek mümkün oldu. Bizim için bir iftihar ve şükür vesilesidir.12 sene boyunca her dara düştüğümüzde biliyorduk ki Erzurum hep yanımızdadır. Bizim en büyük destekçilerimiz ak sakallı dede ve ak tülbentli ninelerimizdir." Akdağ, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkati çekerek, "Gönlümüz kan ağlıyor. Huzur içinde bu iftar sofrasında beraberken kardeşlerimiz dünyanın birçok yerinde zulüm altında inliyor. İşte yanı başımızdaki Suriye... Yüzbinleri aşkın kardeşimiz hayatını kaybetti. Türkiye'de 1.5 milyon insan Suriye'den kaçarak ülkemize sığınmış durumda. Son günlerde Gazze'de yaşadıklarımız hakikaten tahammül edilecek gibi değil. Bütün Müslüman kardeşlerimize dua edelim. İnşallah Cenab-ı Allah onları zulüm altında olmaktan kurtarır" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen, İspir'de Halka İftar Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement