Sekmen, Hacılar Hanı Esnafının Sofrasına Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Sekmen, Hacılar Hanı Esnafının Sofrasına Konuk Oldu

Sekmen, Hacılar Hanı Esnafının Sofrasına Konuk Oldu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile birlikte Hacılar Hanı esnafının düzenlediği ikram sofrasına konuk oldu.

18.10.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile birlikte Hacılar Hanı esnafının düzenlediği ikram sofrasına konuk oldu. Şehrin en eski ticaret merkezlerinden biri olan Gürcükapı Prestij Caddesi üzerindeki Hacılar Hanı'nın tarihi ve otantik atmosferinde gerçekleştirilen buluşma samimi bir atmosferde geçti. Milletvekili Aydemir ile Başkan Sekmen, burada esnafın sorunlarını dinledi. Bakırcılar Çarşısı ve Hacılar Hanı eşrafı, Gürcükapı'nın yeniden canlanması, ticari anlamda hareketlenmesi, cazibe merkezi olması ve tarihi misyonuna tekrar kazandırılması konusunda Aydemir ve Sekmen'den yardım istedi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hacılar Hanı üzerine özel bir araştırma yaptığını ifade etti. Milletvekili Aydemir, "Hacılar Hanı ile ilgili bundan 15-20 yıl önce araştırma yapmış Hacılar Hanı'nı yazmıştım, bunun yanında ilçelerimizi de yazmıştım. Tekman, Hınıs ve Karaçoban'ı kısacası bütün ilçelerimizi kendi değerleriyle ciddi araştırmalar yaparak yazmıştım" dedi. Başkan Mehmet Sekmen de, izzet ve bereket sofrasının hazırlanması ve esnaf buluşmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Sekmen, bölge esnafına seslenerek, şöyle dedi: "İnşallah göreceksiniz ki dönemin sonunda buralar çok farklı bir konuma gelmiş olacak. Buralarda farklı çalışmalarımız olacak. Şimdi Kasımpaşa'ya gideceğiz. Bu bölge Erzurum'un geçmişte merkezi olan ticari hareketliliğin yaşandığı önemli bir mekandı. Şahsen tarihi ticaret merkezlerine büyük bir önem veriyorum. Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve partili arkadaşlarımızla beraber buraları canlandırmanın derdindeyiz."

"ERZURUM'UN TARİHİ DOKUSUNU KORUYORUZ"

Başkan Sekmen, şehrin tarihi dokusunu koruma noktasında ekip olarak büyük bir gayretin içinde olduklarını hatırlattı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum'un tarihi dokusunu koruyoruz. Bu bölgenin imar mevzuatına uygun bir şekilde plan ve projelerini hazırladık. Allah izin verirse; Ali Paşa, arkasından Nazik Çarşı, o bölgeden yukarı Tahtacılar, Gülahmet, Mahallebaşı, Hacı Cuma ve Taşmağazaları çok farklı bir konuma taşıyacağız. Beri taraftan şehrin altyapısını yeniden yapıyoruz. Malumunuz Palandöken çok acil bir ehemmiyete sahipti. Aşırı yağışlarda Palandöken ilçemizin girişi sele maruz kalabiliyordu. Yağmur suyu ve kanalizasyonu birbirinde ayrıştırdık. Artık şehirde yağış sonrası göl birikintileri ya da su taşkınları olmayacak. Bakınız 300 kilometrenin üzerinde yağmur suyu kanalı yapıyoruz. 750 kilometre içme suyu şebekesi yapıyoruz. Şuanda Şükrü Paşa'da hummalı bir çalışma var. Erzurum'a çelik boru döşüyoruz. Birinci hammaddeden yapılan plastik borular vasıtasıyla evlere bağlantı yapıyoruz." Esnafın düzenlediği bereket sofrası buluşması soru-cevapla sona erdi. Sekmen, daha sonra Hacılar Hanı ve çevre esnafını işyerlerinde ziyaret etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen, Hacılar Hanı Esnafının Sofrasına Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement