Sekmen: "Erzurum'un Kaynaklarını Keşfediyoruz." - Son Dakika
Yerel

Sekmen: "Erzurum'un Kaynaklarını Keşfediyoruz."

Sekmen: "Erzurum\'un Kaynaklarını Keşfediyoruz."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde gezi ve incelemede bulundu.

26.07.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde gezi ve incelemede bulundu.

Başkan Sekmen, İspir ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledikten sonra Pazaryolu'nda düzenlenen hayırsever işadamı Ali Yavuz'un hibe ettiği akülü araçların teslim törenine katıldı. Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Cevat Öksüz, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan ile diğer yetkililerin de iştirak ettiği törende akülü araçlar engelli vatandaşlara takdim edildi. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, vefanın öneminden bahsetti. Sekmen, şöyle dedi: "Benim ideal ve hedefim şudur; doğduğumuz bu toprakları yaşanılabilir, modern ve çağdaş bir konuma getirmek. Bu dönem içerisinde eski tabiriyle bütün köylerimizi (mahallelerimizi), ilçe merkezlerimizi, il merkezimizi farklı bir konuma taşımayı hedefliyoruz. Bunun için arkadaşlarımla beraber yoğun bir gayret gösteriyoruz, büyük emekler sarf ediyoruz. Buraları güzelleştirmek bir yandan emek istediği gibi bir yandan da proje ve finans istiyor. Bu dönemin sonunda bir farkındalık oluşturacağız. Şuanda hamdolsun Erzurum'a 7 tünel yapılıyor. Tünelin bir tanesinin uzunluğu 14 kilometre. Bu 7 tünelin uzunluğu 50 kilometreden daha fazla. Erzurum bir yandan Ovit Tüneli'nden Rize'ye, bir yandan da Kop Dağı Tüneli'nden Trabzon'a bağlanacak. Bu bağlantılar yapıldığı zaman Erzurum ekonomisinin konumunu düşünün. Geçmişte Erzurum kadim bir şehir, İpek Yolu üzerinde bulunuyor ve Türkiye'nin önde gelen sayılı vilayetlerinden biriymiş. İlk beş vilayetin içerisinde bir konumda, ama bugün 60'ın altına düşmüş. Bizim asıl hedefimiz; belediye hizmetlerimizin yanı sıra bu şehri bir üretim, bir sanayi, bir ticaret, bir turizm, bir hayvancılık ve bir tarım merkezi yapmaktır."

ERZURUM'DA ŞİMDİ ÜRETİM ZAMANI

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un kaynaklarını keşfettiklerini ifade ederek, üretimin önemine dikkati çekti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum'un kaynaklarını keşfediyoruz. İzmir'den bir hemşerimizi buraya getirdik. Bakır hammaddesini zenginleştirme tesisleri kuruyor şuanda… Bakırı İspir'den çıkaracak, orada mekan darlığı dolayısıyla getirip burada bakırı zenginleştirip işleyecek. İnşallah sonrasında biz o bakırı ya buralarda ya da Erzurum'da elektrik kablosu haline getireceğiz. İnşallah bunu benim dönemimde gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Yine buraya bir tane Mermi Üretim Fabrikası kurulacak, en az 50 kişi çalışacak. Arkasından silah üretimi, av tüfekleri, tabanca ve saire gerçekleşecek. O zaman 100-150 kişi çalışacak. Biz bir yerden başladık. Allah bu şehre çok büyük güzellikler vermiş. Yer altı madenlerimiz var. Krom, bakır, manyezit, kurşun, altın, çinko, mermer, granit, kömür ve tuz yatakları var. Erzurum'un muhtelif yerlerinde bol miktarda kömür var. Benim dönemimde bir ilçemizde Termik Santral kurulacak. 100 milyon ton kömür rezervi bulduk, sondaj çalışmaları devam ediyor."

ÇİFTÇİLERE TAVSİYE: "BESİCİLİĞİ ARTIRIN"

Başkan Mehmet Sekmen, çiftçilere tavsiyede bulunarak, besiciliğin artırılması gerektiğini ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: "Hayvancılığı geliştiriyoruz. Türkiye'nin en çok hayvan besleyen şehri Erzurum ama deri ve et sanayimiz yok. Et sanayi deyince; bunun taze eti, kavurması, sucuğu, salamı, sosisi, pastırması akla gelir. Hemen yanı başında süt ve süt ürünleri sanayi… Bizim Erzurum'a özgü markalarımız, kendi paketlediğimiz sütler, tereyağı, yoğurt, ayran veya peynirimiz neden olmasın? Ama şu var ki Erzurum'da maalesef biz besicilik yapmıyoruz, çok sayıda hayvanın yetiştirildiği büyük çiftlikler kuramıyoruz. Yapan birileri de geldiği zaman istemiyoruz. Artık buralar boş kalmamalı. Nasıl yapalım derseniz; şu anda devletimiz çoban veriyor. Eğitimli çoban tutan köylülere veya vatandaşlara yılda 5 bin lira yardım yapıyor. Erzurum'da çok büyük teşviklerimiz var. Bunların hepsinin değerlendirilmesi lazım. Ben emekli maaşıyla yetinmek istemiyorum, çalışmak üretim yapmak istiyorum diyene çuvalla para veriliyor. O nedenle besicilik bölgede daha yaygın hale getirilmelidir."

"ERZURUM; TÜRKİYE'NİN OYUNCAK MERKEZİ İLAN EDİLDİ"

Sekmen, Erzurum'a Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağını bildirdi. Sekmen, şöyle konuştu: "Erzurum, Türkiye'nin Oyuncak Merkezi ilan edildi. Çocuk oyuncaklarının merkezi artık Erzurum olacak. Erzurum Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. 10 bin metrekare kapalı alanı olan Fuar Merkezi yapıyoruz. Avrupa'nın en büyük hayvan borsasını Erzurum'da yapacağız ki hayvancılık Erzurum'da gelişsin. Vatandaşlar hayvanlarını satmak için İstanbul ve diğer illere gitmesin. Erzurum'daki Et Kombinası'nı da yeniliyoruz. Şehrin dışında modern bir tesis yapıyoruz. Bitirdiğimiz zaman Et ve Süt Kurumu'na orayı teslim edeceğiz. Oranın yerine de konut yapacağız. Yakın bir gelecekte de Erzurum'a hızlı tren gelecek. Erzurum'a ulaşım yapılan tüneller ve hızlı trenle birlikte çok daha kolay olacak. Şehirde kentsel dönüşümü de başlattık. Eski binalar yıkılıp yerine yeni, modern, çağdaş ve güzel konutlar yapıyoruz." Sekmen ayrıca, Erzurum'a akülü araçları hibe eden İşadamı Ali Yavuz'a teşekkür etti.

YAVUZ'DAN BAŞKAN SEKMEN'E ÖVGÜ

İşadamı Ali Yavuz da, şehirde yaptığı çalışmalardan ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür etti. Yavuz, "Bizim bu hayır işimizi gerçekleştirmemizde her türlü yardımı bizden esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'ye bize yol gösterdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi. Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan da, "İlçemizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından aciliyet durumuna göre çok sayıda hizmetimiz devam ediyor. Bu hizmetler artarak devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından akülü araçlar engelli vatandaşlara teslim edildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen: 'Erzurum'un Kaynaklarını Keşfediyoruz.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement