Şehzadeler Belediyesinin Projesi Engellilerin Yüzünü Güldürecek - Son Dakika
Yerel

Şehzadeler Belediyesinin Projesi Engellilerin Yüzünü Güldürecek

Şehzadeler Belediyesinin Projesi Engellilerin Yüzünü Güldürecek

Manisa'nın Şehzadeler Belediyesi, Engelli Envanteri ve İstihdam Eylem Planı Projesi hazırladı.

08.10.2014 17:14  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediyesi, Engelli Envanteri ve İstihdam Eylem Planı Projesi hazırladı. Engellilerin yüzünü güldürecek projeye Zafer Kalkınma Ajansı da (ZEKA) destek verdi.

Yeni kurulan Şehzadeler Belediyesi yine bir ilke imza attı. Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde engellilerin istihdamına yönelik çalışma yapan Şehzadeler Belediyesi, ZEKA'dan destek gördü. Engelli Envanteri ve İstihdam Eylem Planı Projesi kapsamında devletten yardım alan engelliler yerine; kazanan, evde kalmayıp kendi kazandıkları ile üretime katkı sağlayan engellilerin hedeflendiği belirtildi. Manisa'nın yüzde 6,6'sının engelli olduğuna dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Manisa ilinin yüzde 6.6'si engellidir. Bu yüksek orana rağmen, sokakta tüm fiziksel şartların iyileştirilmesine rağmen görünen engelli sayısı çok az. Eve kapalı engelliler hem kendilerinin hem de ailelerinin zaman ve enerjisini harcamaktadır. İki kez Avrupa'nın yatırıma uygun kenti seçilen Manisa'da mevcut is potansiyeli ile engelli istihdamını birleştirmek için Engelli Envanteri ve İstihdam Eylem Planı projesini hazırladık. Biz bu proje ile devletten yardım alan engelliler yerine; kazanan, evde kalmayıp kendi kazandıkları ile üretime katkı sağlayan engellileri hedefliyoruz." diye konuştu.

ENGELLİ ENVANTERİ HAZIRLANACAK

Doğru kişiye doğru iş bulunması konusunda araştırmalar yapılacağını belirten Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikle Şehzadeler ilçesindeki engelli sayısını, özelliklerini ve çalışma güçlerini, güçlüklerini belirlemek istedik. Bu nedenle ilk hedefimiz engelli envanteri hazırlamak, sonrasında ise istihdamda yer almak isteyen engellileri OSB, hizmet sektörü ve tarım işletmeleri ile buluşturmak. TÜİK Manisa ilinde, 2011 yılında engelli sayıları konusunda bir çalışma yapmıştır. Ancak bu çalışma sadece sayısal bir değer üretmiştir. Manisa ili ve ilçelerinde toplamda 86 bin 313 engelli bulunduğu tespit edilmiştir. Şehirdeki engelli sayısında en önemli proje farkındalığı engel özellikleri, engellilik oranları, yas grupları, cinsiyetleri, çalışabilecekleri sektörler ve işler, devletten aldıkları yardım, ailedeki kişi sayısı, daha önce çalıştıkları işler, ayrılma gerekçeleri, çalışmama gerekçeleri, eğitim düzeyleri, mesleki kurslara katılıp katılmayacakları, CV hazırlama, iş görüşmeleri vb. konularda eğitim almak isteyip istemedikleri, beklenti, ihtiyaç ve üretebilecekleri belirlenememiştir. Projenin öncelikli hedefi engelli is gücü envanteri hazırlamaktır. Bu bilgiler OSB firmaları başta olmak üzere, tarım ve hizmet sektöründeki insan kaynakları yetkilileri ve işletme sahipleri ile eşleştirilecektir. İnsan kaynakları talepleri ve bilgileri de projenin ortaya çıkma gerekçesidir. Hedef doğru kişiye doğru iş bulunması konusunda araştırmalar yapmaktır."

ZEKA PROJEYE 73 BİN 550 TL DESTEK SAĞLAYACAK

Başkan Çelik, "Gerçekten güzel ve bugüne kadar hiç yapılmamış bir proje. Bu çerçevede Zafer Kalkınma Ajansı da tam destek verdi. Proje için 73 bin 550 TL bütçe ayrıldı. Projemizden dolaylı ve uzun vadede olumlu olarak etkilenecek kişiler, Şehzadeler ilçesindeki engellilerimizdir. Bu kişilerin tüm engel durumları, iş talepleri, beklentileri Zafer Kalkınma Ajansı doğrudan destek faaliyeti ile netleşecek ve istihdam için ulaşılabilir olacaklardır. Bölgemizde yapılacak saha çalışmaları sonrası tüm engellilerin envanteri hazırlanacak, istihdama yönelik 18-45 yas arası engelliler hedef grubumuz olmakla birlikte tüm yas grupları kayıt altına alınacaktır. Projenin koordinatörlüğünü ise, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Enes Karataş yürütecek. Verdiği emeklerden dolayı kendisine ve ekibine de teşekkür ediyorum. Proje kapsamında ilerleyen zamanlarda, engelli istihdam merkezini de belediyemiz bünyesinde hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzadeler Belediyesinin Projesi Engellilerin Yüzünü Güldürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement