Şehitkamil'de 23 Nisan Çocuklarına Piknik Şöleni - Son Dakika
Güncel

Şehitkamil'de 23 Nisan Çocuklarına Piknik Şöleni

Şehitkamil\'de 23 Nisan Çocuklarına Piknik Şöleni

Şehitkamil Belediyesi, bu yıl 36.'sı düzenlenen, Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 40 farklı ülkeden Gaziantep’e gelen çocuklar için Dülük Tabiat Parkı’nda piknik şöleni düzenledi.

17.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi, bu yıl 36.'sı düzenlenen, Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 40 farklı ülkeden Gaziantep'e gelen çocuklar için Dülük Tabiat Parkı'nda piknik şöleni düzenledi. Pikniğe katılan binlerce çocuk gönüllerince eğlenerek, Çocuk Bayramı'nın tadını çıkardı.

Gaziantep'te düzenlenen 36. Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, 40 farklı ülkeden 2 bin öğrenci için Dülük Tabiat Parkı'nda piknik düzenledi. Pikniğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, yerli ve yabancı çocuklar katıldı.

Piknik alanına gelen çocuklar, kendilerine hediye edilen toplarla Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte oyun oynadılar. Çocuklar, çalınan müziklerle de kimi zaman halay çektiler, kimi zaman ise hareketli şarkılara eşlik ederek, gönüllerince eğlendiler. Daha sonra kendilerine ikram edilen yemekleri yiyen çocuklar, pikniğin tadını doyasıya çıkardılar.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Her yıl TRT tarafından düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 36.'sı bu yıl Gaziantep'te düzenleniyor. Şuanda 40 farklı ülkeden gelen 2 bine yakın çocuğumuzla Dülük Tabiat Parkı'nda piknik yapıyoruz. Yaklaşık bir haftadır Gaziantep'te bulunan bu yavrularımız 23 Nisan törenlerinden sonra kendi ülkelerine dönecekler. Tabi etkinliğin bu yıl Gaziantep'te yapılıyor olması şehrimiz için çok büyük bir avantaj. Bu çocuklarımız Gaziantep'in tarihi dokusunu, mutfağını, kültürlerini burada görüp, kendi ülkelerine götürüp taşıyacaklar, velileriyle bunu paylaşacaklar. Tabi dünyaya tanıtımı yapılmış olacak. Özellikle TRT'nin her yıl yapmış olduğu organizasyonun bu yıl Gaziantep'te yapılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Biz de özellikle Şehitkamil'in adını aldığı, yani Gaziantep savunmasının en küçük şehidi, 14 yaşındaki Mehmet Kamil'in adını taşıyan bir ilçe olarak yavrularımızı bugün burada misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi geleceğin büyükleri olan bu yavrularımızın burada kardeşlik içerisinde, barış içerisinde, huzur içerisinde birbirileriyle kaynaşmasını sağlamak, projenin asıl hedefi. Yarın bu yavrularımız büyüyüp idareci olduklarında diğer ülkelerdeki bu çocuklarla kaynaşmalarını belki de idareci olarak kendi ülkelerinde hayata geçirecekler. Onun için de bu organizasyonu çok önemsiyoruz. İnşallah böyle bir organizasyonun Gaziantep'te yapılmasıyla diğer vilayetlere de örnek teşkil edecek bir çalışma olur. İleriki yıllarda da yine misafir etmek istediğimizi burada belirtmek istiyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu bayramın tüm dünyaya da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gün boyu çalan müziklere eşlik ederek eğlenen çocuklar ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Gaziantep'te bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduklarını, her gün değişik yerlere giderek yeni kültürler öğrendiklerini ve yeni arkadaşlıklar edindikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitkamil'de 23 Nisan Çocuklarına Piknik Şöleni - Son Dakika

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement