Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İş Kurası - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İş Kurası

Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İş Kurası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bugünkü kura töreninde 855 kişinin atamasının yapılacağını belirterek, böylece toplam rakamın 12 bin 542'ye ulaşacağını bildirdi.

15.07.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bugünkü kura töreninde 855 kişinin atamasının yapılacağını belirterek, böylece toplam rakamın 12 bin 542'ye ulaşacağını bildirdi.

İslam, Haliç Kongre Merkezi'ndeki şehit yakınları ve gaziler için yapılan atama töreninde yaptığı konuşmada, şehit yakınları ve gazilerin bu güzel günde kendilerine eşlik ettikleri, misafirleri oldukları için duyduğu memnuniyeti belirtti.

Şehit yakınlarının ve gazileri "büyük ailenin bir ferdi" olarak tanımlayan İslam, şehit yakınlarına ve gazilere en temel haklarını verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının, hak sahiplerinin, devlet memurluğuna atamalarının yapılmasının önemine işaret eden İslam, 22 Temmuz 2014'te Cumhurbaşkanı'nın teşrifleriyle bir atama töreni yaptıklarını hatırlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şu bilgileri verdi:

"3 bin 527 şehit yakını, gazi ve gazi yakınıyla harp malulü ve terör mağduru sivil vatandaşlarımızın atamasını yapmıştık. Daha sonra 2 Ekim 2014'te Sayın Başbakanımız'ın teşrifleriyle ikinci atama kurasını gerçekleştirdik. Orada da 2 bin 760 hak sahibimiz iş sahibi oldu. 17 Mart'ta 3. kura törenimizde 4 bin 325 hak sahibi işlerine yerleştirildi. 20 Mayıs'ta yapılan 4. kura törenimizde de bin 75 hak sahibimizin ataması yapıldı. Şimdi bugün gerçekleştireceğimiz kura töreninde 855 değerli kardeşimizin atamasını gerçekleştirmiş olacağız. Böylece toplam rakamda 12 bin 542'ye ulaşmış olacağız. Şehit yakınları, gazilere ve gazi yakınlarına hizmet etmek birer iftihar vazifesi. Biz, bugün bu güzel vatanda, huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyor olmamızı şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu asla unutmayan kadirşinas bir milletin torunlarıyız, evlatlarıyız. Sizleri mesut görmek, şehitlerimize ve gazilerimize borçlarımızı bir nebze ödeyebildiğimizi bizlere gösteriyor. Onun için minnetimizi bir kere daha sizler tarafından kabul edilmesini rica ediyoruz."

855 kişinin ataması gerçekleştirildi

Törende, konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile kura butonuna bastı.

Davutoğlu, butona basmadan önce "Bol ve helal rızık vesilesi olması, duası ve temennisiyle ya Allah, bismillah" dedi. Kurada ataması yapılan isimlerden ismi ekranda görülenleri sahneye davet eden Davutoğlu, bir süre şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarıyla sohbet ederek, onlarla fotoğraf çektirdi.

Kura töreninde, 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaş, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda çalışan, hayatını kaybedenlerin yakınlarından biri, Soma ve Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kişi ile özelleştirme nedeniyle ataması tekrar yapılan 1 kişinin atamaları gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İş Kurası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Züleyha: Atamam nerde 0 0 Yanıtla

Advertisement