Şehit Yakınından Vali ve Belediye Başkanına Makam Aracı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınından Vali ve Belediye Başkanına Makam Aracı Tepkisi

Şehit Yakınından Vali ve Belediye Başkanına Makam Aracı Tepkisi

Kurban Bayramı arefesinde şehitliğe makam ve koruma araçları ile gelen Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'ye bir şehit yakını tepki gösterdi.

03.10.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı arefesinde şehitliğe makam ve koruma araçları ile gelen Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'ye bir şehit yakını tepki gösterdi. Adını açıklamayan şehit yakını Vali Büyük'e "Bu korumaya, şoföre gerek yok. Bunların tahriklerine kapılıp da makam arabalarıyla böyle yerlere girme" dedi.

Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve beraberindekiler Asri Mezarlık'taki şehitliği ziyaret etti. Burada şehit yakınlarıyla bir araya gelip onlarla sohbet eden kent protokolü, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledikten sonra mezarları tek tek gezip karanfil bıraktı. Şehit yakınları, Vali Büyük ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

'MAKAM ARAÇLARI İLE MEZARLIĞA GİRMEYİN'

Kent protokolünün mezarlığı ziyaretinde bir şehit yakını, makam araçlarının mezarlık yolunu kapatmasına tepki gösterdi. İsmini açıklamayan şehit yakını, "Mezarlığa bile makam araçları ile geliyorsunuz, insanları rahatsız etmeye ne hakkınız var" diyerek tepki gösterdi. Daha sonra Vali Büyük'ün şehit mezarlarını ziyareti sırasında elini öpmeye çalışan aynı şehit yakını Vali Büyük'e, "Ellerinden öperim, bu ülkenin cumhurbaşkanı bunu yapıyorsa sen de yap. Biz bu memleketin çocuğuyuz, hiç birimiz Uganda'dan falan gelmedik. Eğer sen bu yoldan geleceksen, ben seni başımın üzerine koyar getiririm. Bu korumaya şoföre gerek yok, bunların tahriklerine kapılıp da makam arabalarıyla böyle yerlere girme" diye konuştu.

Şehit yakını ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye dönerek, "Başkanım aynı şekilde sizden de rica ediyorum, seni omuzlarıma koyar taşırım" diyerek Sözlü'den de mezarlığa makam aracıyla gelmemesini istedi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınından Vali ve Belediye Başkanına Makam Aracı Tepkisi - Son Dakika


Advertisement