Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Töreni - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "2 bin 761 şehit ve gazi yakınlarımız ile gazilerimizin atamaları Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

02.10.2014 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "2 bin 761 şehit ve gazi yakınlarımız ile gazilerimizin atamaları Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Bu atamayla birlikte sadece bu yıl içinde toplam 6 bin 288 kişinin kamuda istihdamı gerçekleştirilmiş olacak" dedi.

Rixos Otelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Töreni düzenlendi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.

Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada, vatanını ve milletini korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlere ve bu yolda büyük fedakarlık gösteren gazilere minnet ve şükranlarını sundu.

"Şehit yakınları ve gazilerimiz milletimizin bizlere emanetidir" diyen İslam, bu emanete sahip çıkmanın da yine devlet ve millet olarak temel görevleri olduğunu söyledi.

Geride kalanların hayatlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirten İslam, şehit yakınları, vazife malulleri ve gaziler için hükümet olarak bugüne kadar ne yapılması gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdiklerini ve yerine getirmeye de devam ettiklerini söyledi.

Şehit yakınları ve gazilerle ilgili 43 mevzuatta yapılan düzenlemeleri bakanlık koordinasyonunda baştan sona gözden geçirdiklerini belirten İslam, son dönemde şehit yakınları ve gazilerle ilgili yürütülen çalışmalara değindi.

Yeni düzenlemelerle, terörle mücadele kapsamında hayatını kaybedenlerin yakınlarına tanınan istihdam hakkının birden ikiye çıkarıldığını dile getiren İslam, terör nedeni ile şehit veya gazi olmuş erbaş ve erlerin kendilerine veya yakınlarına aylık bağlanırken eğitim durumuna bakılmaksızın maaşlarında iyileştirme yapıldığını belirtti.

-"Anne ve babaya aylık bağlamada muhtaçlık şartı kaldırıldı"

Bakım desteğinin iki katına çıkarıldığını, sosyal yardımların kapsamının genişletildiğini hatırlatan İslam, şunları kaydetti:

"Terör eylemleri dolayısıyla hayatını kaybeden veya yaralanan sivil vatandaşlarımız haklar itibarıyla terörle mücadele kanunu kapsamına alındı. Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayan şehit yakını ve gazilerimizin de bu haktan yararlandırılması sağlandı. Vazife malullerinde derece kademe ilerlemesi yapıldı. Vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ve eğitim-öğretim yardımının kapsamı genişletildi.

Ücretsiz seyahat ile su ve elektrik ücret indirimi kapsamı genişletildi. Anne ve babaya aylık bağlamada muhtaçlık şartı kaldırıldı. Malullerin çalışması durumunda maluliyet aylığının kesilmemesine ilişkin düzenleme yapıldı."

Şehit yakınları ve gazilerin istihdamına yönelik iş ve işlemlerin 19 Şubat 2014'ten itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülmesinin kanunlaştırıldığını dile getiren İslam, söz konusu işlemlerin bakanlığa geçmesiyle altyapı çalışmalarının hızla tamamlandığını söyledi.

Bu doğrultuda yapılan yoğun çalışmalar neticesinde il müdürlükleri aracılığıyla başvurusu alınan yaklaşık 10 bin 500 kişiden bir kısmının ön değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten İslam, 22 Temmuz 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 3 bin 527 şehit yakını, harp ve vazife malulü ile terör mağduru sivil vatandaşların atamasının gerçekleştirildiğini kaydetti.

-"Başvurular ve atamalar, devam edecek"

İslam, "2 bin 761 şehit ve gazi yakınlarımız ile gazilerimizin atamaları Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Bu atamayla birlikte sadece bu yıl içinde toplam 6 bin 288 kişinin kamuda istihdamı gerçekleştirilmiş olacaktır" dedi.

Başvurular ve atamalar bundan sonraki süreçte de tüm hızıyla devam edeceğini dile getiren İslam, şöyle devam etti:

"Burada sizlere bir konuyu daha vurgulamak isterim, şu an aramızda yer alan ve bu akşam ataması yapılacak olanlardan biri de Özlem Demirci. Özlem, 1979 doğumlu ve babası 1980 yılında er öğretmen olarak askerlik görevini yaparken teröristler tarafından şehit edilmiş ve babası şehit olduğunda Özlem henüz 1 yaşında bile değilmiş. Devlet olarak daha önce sunulan iş imkanını, bizim dönemimizde genişleterek, şehidimize karşı sorumluluğumuzu, bizlere emanet bıraktığı Özlem'e kamuda iş imkanı sunarak bir nebze de olsa gösterebildik.

Vatanımız, ülkemiz, devletimiz kuşkusuz şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı en büyük emanettir. Bu emaneti layıkıyla koruyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise milletin tarih boyunca en zor şartlarda birlik ve beraberliğini koruduğunu, gerekirse canını bu uğurda feda ettiğini söyledi.

Bakanlık olarak istihdam konusunda birçok projeyi gerçekleştirdiklerini ancak bu akşamki programın son derece anlamlı olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Bu istihdam politikasıyla vatanı için her şeyini feda eden, en kıymetli varlıklarını feda eden sizlerin yüreğine su serpebiliyorsak kendimizi bir nebze de olsa iyi hissedeceğiz. Gazilerimiz ve şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu dünyada sizlerin fedakarlığının hiçbir karşılığı yoktur. Huzur içinde başımızı yastığa koyabiliyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük fedakarlıkları sayesinde olduğunun bilincindeyiz. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz ve yapacağımızdan emin olmanızı istiyoruz."

Bu programın şehitlere ve gazilere vefa programı olduğunu dile getiren Çelik, "2 bin 761 kardeşimizi kamuda istihdam ediyoruz. Bu kardeşlerimiz en geç kasım ayında göreve başlamış olacak. Herkes istediği ilde istihdam edilecek" dedi.

Şehit yakını ve gaziler adına konuşan Asiye Karasu ise 2001 yılında babasını kaybettiğini söyledi. İlk atamadan sonraki bugünkü atamanın bayram sevinci olduğunu belirten Karasu, bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a ve diğer yetkililere teşekkür etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Töreni - Son Dakika

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement