Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt’te askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK militanlarının döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 askerden Uzman Çavuş Ferdi Gerekli, memleketi Adana’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

20.08.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK militanlarının döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 askerden Uzman Çavuş Ferdi Gerekli, memleketi Adana'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında dün PKK'nın yola döşediği mayının bir askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 8 asker şehit olmuştu. Şehit askerlerden Ceyhanlı Uzman Çavuş 37 yaşındaki Ferdi Gerekli'nin cenazesi, öğle saatlerinde askeri uçakla Siirt'ten Adana'nın Ceyhan ilçesine getirildi. 15 yıldır uzman olarak görev yapan ve 6 yaşında bir oğlu olan Gerekli'nin yakınları, resmi törenin yapılacağı Ulu Camii'ne saatler öncesinden gelerek terör karşıtı slogan atıp gözyaşı döktü. Şehit askerin gözyaşlarına boğulan eşi, annesi ve babasını rütbeli askerler teselli etmeye çalıştı. Gerekli'nin cenazesi, Ulu Camii'nde yapılan törenin ardından helallik alınması için İstiklal Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Gerekli'nin 6 yaşındaki oğlu Altan Deniz Gerekli ise törene askeri üniformayla katıldı. Eşi şehidin cenazesine son bir kez dokunmak için feryat etti. Yüzlerce kişinin katıldığı törende şehidin cenazesi Aski Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verilirken, ilçedeki ev ve dükkanların Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü.

Şehit Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin esas görev yerinin Bingöl olduğu ve saldırının olduğu gün Siirt'e görevlendirildiği, askeri aracı kendisinin kullandığı öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • : allahım ailesine sabır versin mekanı cennet olsun 0 0 Yanıtla
  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.


Advertisement