İzmir'de Şehit Cenazesinde Atatürk Gerginliği - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Şehit Cenazesinde Atatürk Gerginliği

İzmir\'de Şehit Cenazesinde Atatürk Gerginliği

Silvan'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan uzman çavuşun İzmir'deki cenaze töreninde, imamın Atatürk'ü anmaması üzerine gerginlik yaşandı.

02.10.2015 16:01  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Sinan Uçan, memleketi İzmir'de, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tören sırasında şehit askerin 10 yaşındaki kızı Busem Uçan, sık sık annesi Sibel Uçan'a sarılıp teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazı sırasında imamın Atatürk'e dua etmeyi unutması üzerine vatandaşlar imama tepki gösterdi.

MEMLEKETİ İZMİR'E GETİRİLDİ

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan uzman çavuş 31 yaşındaki Sinan Uçan ile 26 yaşındaki Astsubay Tolga Topçuoğlu, dün sabah saat 07.00'de göreve gitmek üzere, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'ndeki evlerinden çıktığı sırada yüzleri maskeli PKK'lı teröristler otomatik silahlı saldırısında şehit oldu. Şehit askerlerden Sinan Uçan'ın cenazesi, Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törenden sonra, uçakla İzmir'e getirildi. Bugün de sabah saatlerinde şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın cenazesi, tören öncesinde Hatay Asker Hastanesi'nden alınarak önce Gaziemir Akevler semti 137 sokaktaki evine götürüldü. Burada babaevinin önünden son kez geçirilen şehit askerin naaşı ardından Bostanlı Beşikçioğlu Cami'ne getirildi.

KIZIYLA EL ELE GELDİ

Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın cenazesiyle camiye gelen eşi Sibel Uçan, kızı Busem Uçan'ın elinden tutup, tabutun arkasından yürüdü. Daha sonra kendilerine ayrılan bölüme geçen şehit askerin eşi Sibel Uçan, kızı Busem Uçan, işçi emeklisi baba Celalettin Uçan, annesi Türkan Uçan ile kardeşleri, taziyeleri kabul etti.

"DİMDİK AYAKTA DUR"

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve milletvekilleri aileyle acılarını paylaştı. Tören öncesinde protokol üyelerinin yanı sıra şehit babası Celalettin Uçan da, cami bahçesinde cuma namazını kıldı. Namazın kılınması sırasında şehidin kızı Busem sık sık sarıldığı annesini teselli etmeye çalıştı, annesinin yakasındaki babasına ait fotoğrafı düzeltti. Bu anlarda şehit askerin yakınları da sık sık Busem Uçan'a, "Dimdik ayakta dur" diye seslendi. Bu arada aynı saldırıda şehit olan Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun dayısı Celal Cebeci de işlerinden dolayı yeğeninin cenazesine gidemediği için silah arkadaşının cenazesine katıldı, yakınlarına başsağlığı diledi.

İMAM ATATÜRK'Ü UNUTUNCA VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı ve cami imamı şehitler için dua istedi. Bu sırada cami avlusunda bulunan vatandaşlardan bazıları Atatürk'ün unutulduğunu söyledi. Bunun üzerine, cami imamı bu kez " Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz" için sözleriyle düzeltme yapıp ikinci kez dua istedi. Bunun üzerine vatandaşlardan bazılarının "Şimdi mi aklına geldi?" diye tepki gösterdiği duyuldu.

ELİNDE BAYRAKLA ŞEHİT BABASININ ARKASINDAN YÜRÜDÜ

Daha sonra şehidin yakınlarınca musalla taşından alınan şehit askerin tabutunu, tören kıtası bir süre taşıyıp top arabasına koydu. Bu anlarda Busem Uçan, kuzenlerinin elini tutup, şehit babasının hemen arkasından zaman zaman da eline Türk bayrağı alarak yürüdü.

Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın bayrağa sarılı tabutunun geçişi sırasında çevik kuvvet polislerinin, protokol üyelerinin bulunduğu alan çevresinde sıkı önlem alması dikkat çekti. Şehit askerin tabutunun konulduğu araç geçişi sırasında eşi Sibel Uçan da onu asker selamıyla uğurladı. Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Şehit Cenazesinde Atatürk Gerginliği - Son Dakika

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.


Advertisement