Şehit Uzman Çavuş Sarpkaya, Son Yolculuğuna Uğurlandı (1) - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Sarpkaya, Son Yolculuğuna Uğurlandı (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şehit asker son yolculuğuna uğurlandı- Şehit uzman çavuş Sarpkaya'nın cenazesi- Dua edilmesi- Hakların helal edilmesi- Ağlayan Mehmetçik Şehit asker son yolculuğuna uğurlandı- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Sarpkaya'nın cenazesi, memleketi Bolu'nun Göynük ilçesinde toprağa verildi- Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli'nin de katıldığı törende, şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldırdı Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın cenazesi, memleketi Bolu'nun Göynük ilçesinde defnedildi.

29.07.2015 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şehit asker son yolculuğuna uğurlandı- Şehit uzman çavuş Sarpkaya'nın cenazesi- Dua edilmesi- Hakların helal edilmesi- Ağlayan Mehmetçik Şehit asker son yolculuğuna uğurlandı- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Sarpkaya'nın cenazesi, memleketi Bolu'nun Göynük ilçesinde toprağa verildi- Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli'nin de katıldığı törende, şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldırdı Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın cenazesi, memleketi Bolu'nun Göynük ilçesinde defnedildi.Göynük Devlet Hastanesi morgundan alınan Sarpkaya'nın cenazesi, askerler tarafından Yenice Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.Burada dua edilmesinin ardından, aile taziyeleri kabul etti. Anne Neriman, baba Salim Sarpkaya, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı.Bu sırada tabutun başında nöbet tutan askerin gözyaşlarına hakim olamadığını gören şehidin ablası Deniz Hülya, elleriyle askerin yüzünü sildi. Daha sonra Gazi Süleymanpaşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bolu Valisi Aydın Baruş, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz ile bazı belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan katıldı. - "Müslüman, masum bir cana kıymaz"Cenaze namazı öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bütün şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Son günlerde bütün bu acılar yaşanırken, büyük bir sağduyu ve sabırla bütün hadiseleri takip eden aziz milletimizin başı sağ olsun. Yüce Rabbimiz, milletimize birlik ve beraberlik ihsan eylesin" diye konuştu."Ben Müslümanım ve insanım" diyen hiçbir varlığın, masum birinin canına kıyamayacağını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti: "(Ben insanım ve Müslümanım) diyen hiçbir kimse, bir baba ile evlat telefonda hasret giderirken, bir canı vahşice katledemez. Hiçbir Müslüman, hem 'Müslümanım' deyip hem zalim hem cani hem katil olamaz. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki biz millet olarak, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyiz. Bütün şehitlerimiz ve Ziya şehidimiz şahit olsun ki ebediyen Göynük Şemdinli'nin, Şemdinli de Göynük'ün kardeşi olmaya devam edecektir."Görmez'in cenaze namazını kıldırmasının ardından, Sarpkaya'nın tabutu, askerlerin omzunda caminin önündeki cenaze aracına taşındı. Bu sırada, cenazeye katılan çok sayıda kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit askerin cenazesi, Göynük Merkez Sofuali Kabristanı'nda toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Sarpkaya, Son Yolculuğuna Uğurlandı (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Sarpkaya, Son Yolculuğuna Uğurlandı (1) - Son Dakika

  • Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı
    10:24 Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Didim, Efeler, Germencik, İncirliova ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, TKP/ML, PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
    10:24 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası Kavaklıdere Mahallesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

  • Kars'taki Lavaş Gölü'nde Buzlar Eridi, Kuşlar Geri Döndü
    10:23 Kars'taki Lavaş Gölü'nde Buzlar Eridi, Kuşlar Geri Döndü

    Kars'ın Arpaçay ilçesinde bulunan Lavaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzlar, havanın ısınmasıyla tamamen eridi. Bu durum, gölün çevresine kuşların geri dönmesine sebep oldu. Potansiyel doğal sit alanı olan Lavaş Gölü, yaklaşık 4 ay boyunca buzla kaplı kalmaktaydı. Buzların erimesiyle birlikte göldeki su seviyesi yükseldi ve göçmen kuşlar da gölde şenlikli bir şekilde dolaşmaya başladı.

  • Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı
    10:20 Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, A.K., U.B., M.K., Y.Y. ve İ.A. isimli 5 şüpheli uyuşturucuyla yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada 102 gram kokain ve 8 adet sentetik hap ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu madde kullandıkları sağlık kuruluşunda tespit edildi. Y.Y. ve İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
    10:17 Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların Sevgi Korteji ve dans gösterileriyle renklendi.

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.


Advertisement