Vali Özdemir, Şehit Oğlunun Elini Bırakmadı - Son Dakika
Güncel

Vali Özdemir, Şehit Oğlunun Elini Bırakmadı

Vali Özdemir, Şehit Oğlunun Elini Bırakmadı

Kars'ta PKK'lı teröristlerin hain tuzağında şehit düşen Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin cenaze töreninde Vali Özdemir, şehit Gökçe'nin oğlu Buğra'nın elini sıkı sıkı tuttu.

02.08.2015 12:48  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 35 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin cenazesi Kars İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen tören ardından memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne gönderildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törene Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, şehit yakınları, askerler ve çok sayıda kişi katıldı.

"ALLAHIM BU NE BÜYÜK ACI YANDIM BEN ALLAHIM"

Şehit Ali Gökçe'nin eşi 30 yaşındaki Songül Gökçe, oğlu 11 yaşındaki Buğra ve kızı 3 yaşındaki Azra ile birlikte bayrağa sarılı tabutu görünce gözyaşlarına boğuldu. Songül Gökçe, "Allah'ın bu ne büyük acı. Yandım ben Allah'ım" diye feryat edip baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri müdahale ettiği acılı eş Songül Gökçe eşinin bayrağa sarılı tabutuna bakarak, "Bitti mi bütün acıların, dindi mi ağrıların? Biz daha yeni kavuşmuştuk aşkım. Söz vermiştin, 'döneceğim, bekle beni' demiştin" diye uzun süre gözyaşı döktü.


VALİ, ŞEHİT OĞLUNUN ELİNİ BIRAKMADI

Vali Günay Özdemir de şehit Ali Gökçe'nin oğlu Buğra'nın elini sıkı sıkıya tutarak tören boyu bırakmadı. Buğra ise babasının Türk bayrağına sarılı tabutu karşısında dik durup ağlamamaya çalıştı.


Vali Özdemir'in elini sıkıca tutan Buğra Gökçe, babasını kaybetmenin acısını yanağından süzülen gözyaşlarıyla ortaya koyabildi.


KOMUTANLAR BİRBİRİNE SARILDI

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende komutanlar birbirlerine sarılarak baş sağlığı ve sabır diledikten sonra şehit ailesinin yanına giderek acılarını paylaşıp teselli etmeye çalıştı.

Cenaze töreninde protokol üyeleri ve İçişleri Bakanlığı'nın çelenginin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengi de yer aldı.


"VATAN AŞKI HER TÜRK'ÜN BÜYÜK TUTKUSUDUR"

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay törende yaptığı konuşmada, "Vatan için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmak her Türk askeri için erişebileceği en yüksek rütbe, kazanabileceği en büyük şereftir" dedi.

Müftü Mehmet Genç'in törendekilere dua ettirmesinin ardından tekbir getirildi, ardından da askerlerin omuzladığı şehidin cenazesi nakil aracına konularak havalimanına gönderildi.

"GÖTÜRMEYİN ONU O BIRAKMAZ BENİ"

Acılı eş Songül Gökçe, eşinin tabutunun cenaze nakil aracına konulmak üzere askerlerin omuzlarında götürülünce ardından güçlükle yürümeye çalıştı. Solmaz Gökçe, "Götürmeyin onu. O bırakmaz beni. Yalvarırım götürmeyin. O ölemez, benim eşim ölemez" diyerek bir kez daha baygınlık geçirdi ve ambulansa konuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Özdemir, Şehit Oğlunun Elini Bırakmadı - Son Dakika

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement