Şehit Er Kandemir, Denizli'de 20 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Son Yolculuğunu Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Kandemir, Denizli'de 20 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Son Yolculuğunu Uğurlandı

Şehit Er Kandemir, Denizli\'de 20 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Son Yolculuğunu Uğurlandı

Şırnak'ta şehit düşen 3 askerden Piyade Er 21 yaşındaki Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, memleketi Denizli'nin Çivril İlçesi'nde 20 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

31.07.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta şehit düşen 3 askerden Piyade Er 21 yaşındaki Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, memleketi Denizli'nin Çivril İlçesi'nde 20 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Yoğun katılım nedeniyle cenaze töreni cami önündeki caddede yapıldı.

Şırnak'ta izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sırasında şehit düşen 3 askerden Piyade Er Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, bugün askeri uçakla önce memleketi Denizli'nin Çardak Havalimanı'na getirildi. Ardından askeri helikopterle, baba ocağı Çivril İlçesi'ne götürüldü.

Şehir Stadı'na inen askeri helikopterden alınan şehidin cenazesi daha sonra Çivril Devlet Hastanesi morgunda kaldırıldı. Bir süre morgta bekletilen şehidin cenazesi, ardından cenaze aracıyla Akpınar Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Baba ocağında şehidi başta baba 50 yaşındaki Ergun Kandemir, anne 48 yaşındaki Ayşe Kandemir ve ağabeyi Harun Kandemir olmak üzere binlerce Denizlili karşıladı.

ŞEHİT OĞLUNUN TABUTUNU TAŞIDI

Cenaze aracından indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu öne geçen baba Ergun Kandemir omuzlayıp evin önüne taşıdı. Gözyaşlarının sel olduğu anlarda, oğlunun tabutuna sarılan ve yüreği dayanmayan anne Ayşe Kandemir, fenalık geçirdi. Ambulansa taşınan anne Kandemir, bir süre kontrol altında tutuldu. Fenalık geçiren şehidin ağabeyi Harun Kandemir ise yakınlarınca teskin edilmeye çalışıldı.

Belediye tarafından evin önüne kurulan taziye çadırlarında şehidin yasını tutan Denizlililer, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Kalabalığın şehidin cenazesine dokunmak için nereyse birbirini ezecek hale gelmesi ve ailenin cenazeye ulaşamaması üzerine Kuran okuyan imam, vatandaşları sık sık uyardı.

CAMİ YETERSİZ KALINCA NAMAZ CADDEDE KILINDI

Şehidin evinden helallik alınmasının ardından Şehit er Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, cenaze namazı için Yeni Camii'ye götürüldü. Binlerce kişinin bulunduğu cami ve çevresinde kalabalık her geçen dakika arttı. Bahçenin yetersiz kalması üzerine camiinin önündeki Cumhuriyet Caddesi'ne çıkartılan şehidin cenazesine katılanların sayısı 20 bini aştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Melike Basmacı, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emine Haluk Ayhan, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Büyükşehir Beledriye Başkanı Osman Zolan, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, çevre il ve ilçelerden belediye başkanları ve kaymakamlar ile Askeri erkan da namaza katıldı. Cenaze namazını, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı.

ŞEHİT ANASI SEDYEDEN SON KEZ BAKTI

Namazdan önce Müftü Aşık'ın slogan atılmaması için uyarıda bulunması üzerine kalabalık içinden bir grup 'tekbir getirmekte mi yasak' diye bağırarak tepki gösterdi. Kısa süreli tepkinin ardından Müftü Işık, cenaze namazı kıldırdı. Namaz sonrası şehit Kandemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, 300 metre mesafedeki cenaze aracına vatandaşların omuzlarında taşındı. Sedyeyle cami önüne getirilen anne Ayşe Kandemir, oğlunun tabutuna son kez baktı. Alandan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları yükseldi. Çivril İlçe Mezarlığı'na götürülen şehit Ömer Kağan Kandemir, gözyaşları arasında toprağa verildi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Er Kandemir, Denizli'de 20 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Son Yolculuğunu Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement