Şehit Er Barış Akkabak Parkı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şehit Er Barış Akkabak Parkı" Açıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Ağustos'ta şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın adı, Antalya'daki bir parka verildi.

01.09.2015 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Ağustos'ta şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın adı, Antalya'daki bir parka verildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan jandarma komando er Barış Akkabak anısına, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'nda bir parka, "Şehit Er Barış Akkabak Parkı" adı verilerek barışı simgeleyen anıt dikildi.

Şehir Er Barış Akkabak Parkı'nın açılışına, şehidin dedesi Ramazan Akkabak, ninesi Havva Akkabak, İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Antalya Milletvekili Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Uysal, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, bugünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu ve dünyanın birçok yerinde bulunan insanların barış için bir araya gelerek törenler yaptığını belirterek "Biz de kaybettiğimiz Barış için tören yapıyoruz. Bir insanın binlerce kilometre gidip bir mayına basıp şehit olması çok acı bir şey. Biz bu parkı açarak bütün dünyaya, ülkemize bir duygu, düşünce gönderelim. Gencecik insanlar böyle savaşlarda, böyle anlamsız çatışmalarda ölmesin" diye konuştu.

Terör yöntemini ne sebeple olursa olsun dünyada hiç kimsenin benimsememesi gerektiğini ifade eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir insanın ölümü üzerinden hayatta hiçbir güzel şey kuramazsınız. Askerlik görevini yapan bir çocuk Gebiz'den çıkıp Mardin'de mayına basıp ölüyorsa bunun üzerine hiçbir güzel şey inşa edemezsiniz. O yüzden bu yanlışa sapan insanlara da bir an önce bu yanlıştan dönmelerini temenni ediyorum. Terör yöntemini, dünyanın neresinde, hangi koşullarda olursa olsun lanetliyorum. Barış biraz talihsiz bir hayat hikayesine sahip annesiz, babasız büyümüş ve yoksul nenesi ve dedesi onu büyütmüş. O annesiz, babasız büyümenin üzerine askerlik görevinde şehit olmuş. Bu dünyanın hiçbir yerinde kutsal bir hikaye gibi anlatılamayacak kadar dramatik bir şey. Bize Barış'ı hiçbir kutsal şey geri getirmez. Şehadet mertebesi elbette çok kutsal ama artık insanların ölmemesi için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor."

Başkan Uysal konuşmasında gözleri dolarken şehit Akkabak'ın nenesi ve dedesi de gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Akkabak'ın dedesi Ramazan Akkabak da AA muhabirine yaptığı konuşmada, torunu için yapılan parkı görünce kendini tutamadığını ve çok duygulandığını anlatarak "Hanım bir tarafta ağladı ben bir tarafta ağladım. Çocuklarım artık kızıyorlar bu kadar ağladığım için. Ama çocuğumu burada gördüm dayanamadım" ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra kurdele kesilerek Şehit Er Barış Akkabak Parkı açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Er Barış Akkabak Parkı' Açıldı - Son Dakika


Advertisement