Şehit Dinçer Ersoy'un Adı Okula Verildi - Son Dakika
Yerel

Şehit Dinçer Ersoy'un Adı Okula Verildi

Şehit Dinçer Ersoy\'un Adı Okula Verildi

10 Kasım 2012’de Siirt'in Pervari ilçesinde şehit düşen Çerkezköylü Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un adı okula verildi.

16.04.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Kasım 2012'de Siirt'in Pervari ilçesinde şehit düşen Çerkezköylü Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un adı okula verildi. Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Gazi Osman Paşa İlkokulu'nun adı Gazi Osman Paşa şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu olarak değiştirilirken, okul bünyesinde hazırlanan şehit köşesinin açılışı için düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, açılış törenine eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte katıldı. Vali Ali Yerlikaya açılış öncesinde Şehit Dinçer Ersoy'un annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy'u evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Vali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Şehit Dinçer Ersoy'un annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy ile birlikte törenin yapılacağı okula geçti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda daha sonra Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un özgeçmişi okundu. Programın açılış konuşmasını ise Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı. Gazi Osman Paşa İlkokulu'nun 2005'te İl Özel İdare tarafından yapıldığını ve 2006-2007 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim hayatına başladığını anımsatan İşler, "Milli eğitimde yeni uygulama ile birlikte okulumuz ilkokula dönüştürüldü. Okulda toplam 37 öğretmenimiz görev yapıyor. Okulumuzda 966 ilkokul öğrencisi, 110 da anasınıfı öğrencisi eğitim öğretim görüyor. 15 derslikli okulumuzda bazı bölümlerin de dersliğe dönüştürülmesi ile birlikte toplam 19 derslikte eğitim öğretim veriliyor. Müdürlüğümüze gelen talepler üzerine okullarda isim değişiklikleri yapıyoruz. Şehit ailemizden de bize bu konuda talep geldi. Bu müracaat komisyonumuz tarafından değerlendirildi. 10 yılı aşkındır Çerkezköy'de oturdukları için talep kabul edildi. Ülkemiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayakta duruyor. Onları şükranla anıyoruz" diye konuştu.

"DEVLET ÖDÜNÇ MADALYASI İLE ONURLANDIRILDILAR"

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devlet ödünç madalyası ve beratını şehit ailesi Nilüfer Hatun Ersoy ve Mustafa Ersoy'a takdim ettiklerini anımsatan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "Bu onuru, bu sevinci şehit annesi ve şehit babasının üzerinde görmekten iftihar ettik. Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ile yemekte bir araya geldik. Okula şehidimizin isminin verilmesi için taleplerini bize ilettiler. Çerkezköy'de yaşayan, rızklarını burada kazanan, Çerkezköy'ün bağrına bastığı aile, Çerkezköy'de evlatlarının anılmasını istedi" dedi.

Bu durumdan kendilerinin de büyük onur duyacağını söyleyen Vali Yerlikaya, "Bugün burada bu güzelliği paylaşıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"HERKES O ODAYI GÖRMELİDİR"

Şehit ailesinin çocukları için hazırladıkları özel odanın vatan aşkıyla dizayn edildiğini belirten Vali Ali Yerlikaya, "Herkes o odayı görmelidir. Nasıl ki bir kabristana gittiğimizde içimiz huzur ve onurla doluyorsa o odada da aynı şeyi hissettik. Gazi Osman Paşa İlkokulu'muz, kendi içinden çıkan, vatan aşkıyla ve Allah sevgisiyle toprağa düşen şehit Dinçler Ersoy'un ismi ile şereflendi. Bu eğitim yuvasında daha aydınlık, geleceğe daha özgüvenle bakan, emanete riayet eden şuurlu yavrularımızın yetişmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Şehit Dinçer Ersoy'un 10 Kasım 2012'de 16 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştüğünü anımsatarak, "Kendisi ve silah arkadaşları şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere toprağın altında yatan tüm gazilerimizi minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum" dedi.

"AKAY'I TEBRİK ETTİ"

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Vali Yerlikaya, "Sizler Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu'nun öğrencilerisiniz. Sizler geleceğimizsiniz. İdareciler ve öğretmenlerinizin izinden ayrılmayın. Gelecek sizin çalışma idarenizin elindedir" dedi ve 2 günü bir olmayan eğitim ordusundaki herkesi selamladığını söyledi.

30 Mart Seçimleri'nde yüzde 90'ın üzerinde katılım olduğunu kaydeden Yerlikaya, Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na seçilen Vahap Akay'ı kutladı. Akay'la birlikte belediye meclisine seçilen tüm üyeleri, muhtarlığa seçilen tüm muhtarları ve azaları da kutlayan Yerlikaya, "Bu seçim atanmış, seçilmiş herkesten hizmet bekliyor. Bu hizmeti vermek için yanlarındayız" diye konuştu.

Vali Ali Yerlikaya'nın konuşmasının ardından şehit köşesinin açılışı yapıldı. Daha sonra okulun konferans salonunda Şehit Dinçer Ersoy'un hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösterisi izlendi.

"BOL BOL DUA EDİN"

Vali Yerlikaya, program sonrasında Vahap Akay ile bir araya gelerek meclis toplantısı, komisyon seçimleri, mahalle sayısı, Tekirdağ'da temsiliyet konuları hakkında bilgi aldı. Okul bahçesinde bekleyen öğrencilerle de sohbet eden Yerlikaya, "Allah bir daha hiçbir anamızı ağlatmasın diye dua ediyoruz. Siz de dualarınızı eksik etmeyin" dedi.

Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Kurum Müdürleri, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, şehit babası Mustafa Ersoy, şehidin abileri Dursun Erso ve Devrim Ersoy, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Dinçer Ersoy'un Adı Okula Verildi - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement