Şehit Binbaşının Acı Haberi Yaşlı Anne-Babasına Verilemedi - Son Dakika
Güncel

Şehit Binbaşının Acı Haberi Yaşlı Anne-Babasına Verilemedi

Şehit Binbaşının Acı Haberi Yaşlı Anne-Babasına Verilemedi

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde uğradığı hain saldırıda şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın baba ocağına ateş düştü.

28.07.2015 04:32  Güncelleme: 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt İlçesi'nde eşi ile birlikte uğradığı terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın acı haberi memeleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi Ortaova Köyü'ne ulaştı.

AĞABEY FENALAŞTI

Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, Merzifon Belediye Başkanı CHP'li Alp Kargı acı haberi şehidin ağabeyi emekli polis memuru Hikmet Acar'a verdi. Fenalaşan ağabeyi ambulansla Merzifon İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ACI HABER ANNE-BABAYA VERİLEMEDİ

Şehidin köyde bulunan yakınlarının isteği üzerine anne Nevriye (83) ve baba Ömer (85) Kulaksız'a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberinin bu sabah verileceği belirtildi.

AYNI EVDE İKİNCİ ŞEHİT

Şehidin kuzeni Hamza Acar, "Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı'nda Köyü'ne gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Anne ve babası çok yaşlı olduğu için biz İlçe Jandarma Komutanımıza rica ettik şehit haberini bu sabah vereceğiz. İki kardeşinin olaydan haberi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki Çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti. Şimdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz" dedi.

Öte yandan şehidin baba evinin önüne ve köy camisine Türk Bayrakları asıldı. Şehit Binbaşı'nın oğluna, grizu patlamasında ölen ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

"ÇOK ZOR ŞARTLARDA OKUYUP BU MERTEBEYE GELDİ"

Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız'ın köylerindeki 3'üncü şehit olduğunu söyledi.

Kulaksız'la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak, "Bizden sonra liseyi Merzifon'da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi" dedi.

Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti.
Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız'ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, "Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Binbaşının Acı Haberi Yaşlı Anne-Babasına Verilemedi - Son Dakika

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement