Şehit Binbaşı Kulaksız'ın Eşi: Hiçbir Düşmanı Güldürmeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Şehit Binbaşı Kulaksız'ın Eşi: Hiçbir Düşmanı Güldürmeyeceğiz

Şehit Binbaşı Kulaksız\'ın Eşi: Hiçbir Düşmanı Güldürmeyeceğiz

PKK'lılar tarafından şehit düşürülen Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eşi, "Hiçbir düşmanı güldürmeyeceğiz. Gülemeyecekler. Arslanlar çok gelecek." dedi.

28.07.2015 16:13  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'lı teröristler tarafından dün akşam otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ı, aynı saldırıda kolundan yaralanan eşi Sibel Kulaksız ve silah arkadaşları asker selamıyla uğurladı. Binbaşı'nın eşi, "Rabbim herkese nasip etsin. Hiçbir düşmanı güldürmeyeceğiz. Gülemeyecekler. Arslanlar çok gelecek. O benim Arslan'ım, bütün milletin Arslan'ı, bütün vatanın Arslan'ı" şeklinde konuştu.

TERÖRİSTLER TARAFINDAN EŞİNİN YANINDA ŞEHİT EDİLDİ

Eşi Sibel ile birlikte dün akşam saat 19.20 sıralarında arkadaş ziyaretinden dönen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın özel otomobili ilçenin Mezarlık Caddesi'ne geldiğinde, PKK'lı teröristler siyah renkli bir otomobille yaklaşıp ateş açtı. Ağır yaralanan Binbaşı Arslan Kulaksız ile eşi Sibel, Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sınavla astsubaylıktan subaylığa geçen Binbaşı Arslan Kulaksız, doktorların tüm çabasına karşın saat 22.30'da şehit oldu.

MUŞ'TA EŞİ VE KIZININ KATILDIĞI TÖREN DÜZENLENDİ

Binbaşı Arslan Kulaksız'ın cenazesi Muş'a getirildi. Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından bu sabah İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen Binbaşı Kulaksız için uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın bayrağa sarılı naaşı, hazırlanan katafalka konulurken, saldırıda yaralanan kolu askıya alınan eşi Sibel ile 15 yaşındaki kızı İren de törene katıldı. Şehit Binbaşı Kulaksız'ın İstanbul'da üniversite öğrencisi olan 22 yaşındaki oğlu Dursun Burak, babasının toprağa verileceği Amasya'ya gittiği için buradaki törene katılamadı.

KOMUTANI SESLENDİ: EY BABAYİĞİT VATAN EVLADI

Muş'un yanı sıra Bingöl, Bitlis, Van illerinin vali, il jandarma komutanları, emniyet müdürleriyle silah arkadaşları ve Mehmetçiklerin hazır bulunduğu törende önce İl Jandarma Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik konuştu. Kurmay Albay Çevik, şunları söyledi:

"Dün akşam bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain bir saldırı sonucu arslanımızı şehit verdik. Bizler inanıyoruz. Hepimiz bir gün toprak olacağız. Allah hepimize şerefli ölümler nasip etsin, şahadet şerbeti içirsin. Dün akşamdan bu yana bu saate kadar acımızı, hüznümüzü, göz yaşlarımızı hep içimize akıtıyoruz. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ey babayiğit vatan evladı. Ey heybetiyle dosta güven, düşmana korku salan vatanperver. Seni anca böyle kahpece bir pusuda şehit edebilirlerdi.

"BEDENİN RAHAT UYUSUN, ÇÜNKÜ BİZ ARTIK UYUMAYACAĞIZ"

Bizler seninle tanışmanın, çalışmanın gururunu yaşadık. Senin gibi mert, dürüst ve cesur birini tanımanın onurunu yaşadık. Kahraman şehidimizin değerli eşi ve çocukları, şüphesiz ki en kıymetli varlığınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da hafifletemeyiz. Ancak bizler de en yakınını kaybetmenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Onunla bir çok şey paylaştık. Her sabah telefonda görüştük. Her zaman bir yanımız muhakkak boş kalacak, buna inanabilirsiniz. Vatan hainleri sizlere de sesleniyorum: Asla sevinmeyin, şunu bilin ki bu devlet er ya da geç kendine ihanet edenin hesabını görür. Aziz şehidim bizler biliyoruz ki 'şehitler ölmez.' Ruhun bizimle beraber, bedenin rahat uyusun. Çünkü biz artık uyumayacağız. Ruhun şad olsun."

VALİ BÜYÜKERSOY: GECESİNİ GÜNDÜZE KATTI

Törende konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, şehitliğin önemi üzerine durarak şunları söyledi:

"Arslan binbaşımız rütbelerin en yücesine, şehitlik rütbesine ulaştı. Ona 'ruhun şad olsun' diyoruz. Arslan binbaşımız Malazgirt İlçesinde görev yaptı. Görevini yaparken herkesi kucakladı. Hizmet ederken yüzünde samimi tebessüm, gönlünde insan sevgisi vardı. Kendisini kalleşçe şehit eden eşkıyaya karşı Malazgirt halkını, onun iş yerlerini, çocuğunun okulunu ve istikbalini yakmasın yıkmasın, Kürt kardeşinin kızını oğlunu eşkıya bir hiç uğruna 'dağa kaçırmasın' diye gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Peki ya onu şehit edenler ne yaptıklarını biliyorlar mı? Kime hizmet ediyorlar? Kimin maşaları? Ne uğruna şeytanca cinayetler işliyorlar? Kimin kimden farkı var?

"KİMLERE MAŞA OLDUĞUNU BİLMEYEN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ VAR"

Şimdi geçmişin hatalarını telafi etmiş bir Türkiye bulunmaktadır. Şimdi daha güçlü, daha kuvvetli, şefkatli, aynı zamanda kudretli bir Türkiye var. Birlikte yaşam kültürünü ve kardeşlik hukukunu geliştirmiş bir Türkiye var. Onun için hiç kimse korkmasın. Ülke gücünü milletten geliştirdiği kardeşlik hukuku ve birlikte yaşam kültüründen alıyor. Onun için bölünmeyecek, parçalanmayacak ve ilelebet yaşayacaktır. Diğer tarafta şeytanca tuzaklar kuran, halkına zulüm eden, haraç isteyen, çocukların okullarını istikbalini yakıp yıkan, kimlere maşa olduğunu bilmeyen bir terör örgütü var. Bir de bu terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan, onunla el ele gönül gönüle diz dize olanlar ve bu birlikteliklerini maalesef inkar etmeyenler var. Ey halkımız onları iyi tanıyın. Biz sizden elinizle kolunuzla bir şey yapmanızı beklemiyoruz. Devlet üstüne düşeni şüphesiz yapacaktır, yapmaya devam edecektir. Ama onları siz de kalbinizle buz edin, bunu çoktan hak ettiler."

SİBEL KULAKSIZ: HİÇBİR DÜŞMANI GÜLDÜRMEYECEĞİZ

Konuşmalarından ardından Muş Müftüsü Recep Uzun şehit Binbaşı Kulaksız için dua etti. Tören sırasında eşinin şapkasını takan Sibel Kulaksız, daha sonra şapkayı kızı İrem'e verdi. Sibel Kulaksız ve kızı İrem'i, kadın subaylar bir an olsun yalnız bırakmayıp destek verdi. Kızı İrem'le birlikte sık sık eşinin tabutuna sarılan Sibel Kulaksız "Benim aslanım şehit oldu. Peygamber efendimizin yanına gitti. Benim aslanım adı gibi aslan gibi Peygamberimizin yanında şimdi. Rabbim herkese nasip etsin. Hiçbir düşmanı güldürmeyeceğiz. Gülemeyecekler. Arslanlar çok gelecek. O benim Arslan'ım, bütün milletin Arslan'ı, bütün vatanın Arslan'ı" dedi.

"GÖZÜN ARKADA KALMASIN ŞEHİDİM"

Bu ülkede bayrağın inmeyeceğini, ezanın susmayacağını söyleyen Sibel Kulaksız, "Allah'ım sen onu en güzel mekanına aldın. Onu şefaatine aldın. Onu yanına aldın. Ruhun şad olsun, şehidim. Gözün arkada kalmasın şehidim. Kanın yerde kalmaz. Bir Arslan gider bin Arslan gelir. Sen hep arslan oldun, devletine çalıştın. Arslan ben bilirim seni, yiğidim benim. Sen şehitsin bir abin şehit oldu. Sen de şehitsin" dedi.

EŞİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Mehmetçikler tarafından katafaktan alınan Binbaşı Kulaksız'ın naaşı, silah arkadaşlarının önünden geçirildi. Eşi Sibel de silah arkadaşları gibi Binbaşı Arslan Kulaksız'ı asker selamı vererek uğurladı. Şehit Binbaşı Kulaksız'ın cenazesi hava yolu ile Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova Köyüne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Binbaşı Kulaksız'ın Eşi: Hiçbir Düşmanı Güldürmeyeceğiz - Son Dakika

  • Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı
    09:33 Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı

    Düzce İl Emniyet Müdürlüğü narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Düzce'ye uyuşturucu getiren 3 şahıs yakalandı. Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada bin 582 adet sentetik ecza ve 13 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilecek.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı
    09:31 Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı

    Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağmurla bir süre çamurlu yağış etkili oldu. Bu durum park halindeki araçların kaporta ve camları ile binaların pencerelerinin hafif çamurla kaplanmasına neden oldu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement