Şehit Babası İsyan Etti: Saray Yapana Kadar Uçan Tabutları Değiştirsin - Son Dakika
Güncel

Şehit Babası İsyan Etti: Saray Yapana Kadar Uçan Tabutları Değiştirsin

Dün Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için havalanan F-4 uçağı Konya'da düştü ve iki kurmay pilot şehit oldu. Acılı baba, "Yavrum uçan tabutla gitti." diyerek isyan etti.

06.03.2015 08:39  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için havalanan F-4 uçağı Konya'da düştü ve iki kurmay pilot şehit oldu. 24 Şubat'ta Malatya'da yaşanan ve 4 pilotun şehit olduğu olayın acısı unutulmadan meydana gelen yeni kaza, şehit babası Hayri Tanış'ı isyan ettirdi. Acılı baba, "Yandım ben. Yavrum uçan tabutla gitti." diyerek feryat etti.

ACI HABERİ ALAN ŞEHİT YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Alınan acı haberle birlikte pilotların baba ocaklarına ateş düştü. Haberi alarak Mustafa Tanış'ın evine akın eden yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

9 AYLIK KIZ ÇOCUĞU BABASIYDI

Mustafa Tanış'ın, evli ve 9 aylık kız çocuk babası olduğu, eğitim için bu ay içinde Almanya'ya gideceği öğrenildi.

ACILI BABA: YAVRUM UÇAN TABUTLA GİTTİ, SARAY YAPANA KADAR UÇAN TABUTLARI DEĞİŞTİRSİN

Ankara'da oturan baba Tanış ise F-4'lerle uçuş yapılmasına tepki göstererek sitemde bulundu: "Bunları yazın 'Yavrum uçan tabut ile gitti' diye. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum. Ben yanıyorum onlar da yansın. Ben öldüm artık bundan sonra öldüm. Millet, vatandaş duysun bunları. Başka analar ağlamasın, başka ocaklar sönmesin."

Ailenin diğer fertlerinin de otobüse binmesiyle acılı aile, Eskişehir'e havayoluyla gitmek üzere yola çıktı.

BU YAZ DÜĞÜN YAPACAKTI

Mustafa Delikanlı'nın da Bayrampaşa'daki baba ocağında da hüzün var. Şehidin babası Mehmet Delikanlı, acı haber sonrası fenalaştı. Hastaneye kaldırılan baba, tedavisinden sonra askerî ambulans aracıyla tekrar evine getirildi. Delikanlı'nın nişanlı olduğu, bu yaz düğün yapılacağı belirtildi. İki şehit için bu sabah Eskişehir'de tören düzenlenecek. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katılacak. Törenin ardından Tanış, Ankara Cebeci Şehitliği'nde; Delikanlı da İstanbul Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek.



Şehit Babası İsyan Etti: Saray Yapana Kadar Uçan Tabutları Değiştirsin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şehit Babası İsyan Etti: Saray Yapana Kadar Uçan Tabutları Değiştirsin - Son Dakika


Advertisement