Şehit Babaları 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreninde - Son Dakika
Yerel

Şehit Babaları 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreninde

Tokat’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarına son bir ayda şehit olan iki askerin babaları da katıldı.

30.08.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarına son bir ayda şehit olan iki askerin babaları da katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü töreni kapsamında Vali Cevdet Can tebrikleri makamında kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Cevdet Can, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ve Tokat Belediye Başkan Vekili Abdullah Karataş, halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Törende, günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Jandarma Kurmay Yarbay Cevdet Polat, "30 Ağustos Zaferi hür ve bağımsız yaşamış nice devletler ve imparatorluklar kuran, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine, kutsal değerlerin yüceliğine erişmiş büyük Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölmez anıtı olup büyük asker ve devlet adamı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal'in bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen kahraman milletimize ve şanlı tarihimize sunduğu müstesna bir armağan ve eşsiz bir zaferdir" dedi.

ŞEHİT BABALARI TÖRENDE

Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın babası Halit Turan ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer'in babası Ali Gencer Tokat Valisi Cevdet Can'ın davetlisi olarak Zafer Bayramı törenlerine katıldı. Valilik makamında ağırlanan şehit babaları töreni protokolde izledi. Töreninin sonunda Vali Can, üzerinde şehitlerin fotoğrafları bulunan Türkiye haritasını şehit babalarına takdim ederek ellerini öptü.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar askeri birliklerin geçişi ile son buldu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Babaları 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreninde - Son Dakika


Advertisement