Şehirler ve Kültürler Projesi Başvuruları Başladı - Son Dakika
Güncel

Şehirler ve Kültürler Projesi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği projeyle gençlerin farklı kültürlerle tanışması amaçlanıyor.

22.07.2014 13:42  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 25 bin gencin farklı kültürlerle tanışmasının amaçlandığı "Şehirler ve Kültürler" projesinin başvuruları başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, temmuz, ağustos ve eylül aylarında gerçekleştirilecek seyahatlerden 14-24 yaşlarındaki gençler ücretsiz faydalanabilecek. Gezi ve etkinlik programları 3 gece, 4 gün sürecek.

Proje kapsamında genç bireyler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanıyor.



İstanbul'dan Hakkari'ye

Proje kapsamında ilk olarak Adıyaman, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Tunceli, Sivas ve Şırnak kentlerinde yaşayan toplam 560 genç, Bursa, Manisa, Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Amasya'ya seyahat edecek.

Ağustos ve eylül aylarında da devam edecek olan projeye Mardin, Malatya, Sivas, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Karabük, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sinop, Trabzon ve Van illeri evsahipliği yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehirler ve Kültürler Projesi Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement