Şehidin Adı Anıt Heykelle Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Şehidin Adı Anıt Heykelle Yaşayacak

Şehidin Adı Anıt Heykelle Yaşayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından, Siirt'in Eruh İlçesi Hasantepe bölgesindeki 10 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik anısına yaptırılan heykelin açılışı, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında yapıldı.

18.03.2015 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından, Siirt'in Eruh İlçesi Hasantepe bölgesindeki 10 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik anısına yaptırılan heykelin açılışı, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında yapıldı.

Şehit düşen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik anısına yaptırılan heykelin açılışı, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü önündeki kavşakta gerçekleşti. Heykeltraş İbrahim Koç'un tasarladığı anıt heykelin açılışına, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şehit Eren Kızılgedik'in annesi Fatma ve babası Ergün Kızılgedik, arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

Şehit Eren Kızılgedik'in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Tufan, dünya savaş tarihinin en kanlı ve en çok can kaybının yaşandığı çarpışmalarından birisi olan Çanakkale Savaşı ve Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde hüzün ve gururu birlikte yaşadıklarını kaydetti. Çanakkale Zaferi'nin temelinde yatan en önemli unsurun, Türk milletinin askeriyle, komutanıyla, genciyle, yaşlısıyla birlik ve beraberliğini daima sıcak tutmasında yatmakta olduğunu belirten Tufan, "Biz bugün bu güzel vatanda hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, minarelerimizden şanlı ezanımızı gönül rahatlığıyla dinliyorsak, bunu o 15 yaşında, bırakın gençliğini, çocukluğunu yaşamadan hayatını feda eden kahramanlarımıza borçluyuz. Bu vatan, bugün o kahramanların canlarıyla ödediği bedeller sayesinde ayaktadır. Onlara ne kadar minnet duysak azdır" dedi.

Şehit Eren Kızılgedik'in ve bütün şehitlerin Türk milletinin gönlünde yaşadığını söyleyen Tufan, "Şehidimiz Eren Kızılgedik adına yapılan bu anıt, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet sembolü olarak bu özel mekanda yerini almıştır. Anıtın yapılmasına vesile olan komutanlarımıza, anıtı tamamlayan Heykeltraş İbrahim Koç ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferimizin 100. yıl dönümünü bir kez daha en içten duygularla kutlarken, Eren kardeşimize ve vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Eren kardeşimizin ailesine ve Türk Milleti'ne başsağlığı diliyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar anıt heykelin açılışını gerçekleştirdi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Adı Anıt Heykelle Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor
    14:09 Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı
    14:06 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak katılma kararı alması ve CHP'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu'nun açıklamaları tartışma yarattı.

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek
    14:02 Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, hazırladığı kıyı kenar projesi ile hem Bodrumluları yeniden denizle buluşturacak, hem de sahillerdeki işgallere son verecek.


Advertisement