Seda Sayan'ın 5 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika
Magazin

Seda Sayan'ın 5 Yıl Hapsi İsteniyor

Şarkıcı Seda Sayan, 3 yıl önce Beyoğlu'nda satın aldığı kafe nedeniyle mahkemelik oldu. Ünlü şarkıcı ve sunucunun bu yüzden 5 yıl hapsi isteniyor.

27.03.2015 12:07  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seda Sayan ve kafede kiracı ve işletmeci olan çalışan 3 kişi hakkında, SİT alanı içerisinde yer aldığı belirtilen kafede yapılan değişiklikle "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçundan 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SEDA SAYAN DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz sanıklardan Rıdvan Beşer hazır bulundu. Seda Sayan ise işlerinin çok yoğun olmasını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Sanık Beşer yaptığı savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Seda Sayan'ın da aralarında bulunduğu diğer 3 tutuksuz sanığın ifadesinin bir sonraki duruşmada alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı Eylül ayına erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Seda Sayan, Özlem Özgür Bükülmez, Senem Cimilli Gürler ve Rıdvan Beşer 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Cumhuriyet Savcısı Onur Ekinci tarafından hazırlanan iki sayfalık iddianamede şüpheli Seda Sayan'ın Beyoğlu'ndaki 134 pafta, 39 ada ve 39 parselde bulunan kafenin sahibi olduğu, diğer şüphelerin de kiracı ve işletmeci oldukları kaydedildi.

"KENTSEL VE TARİHİ SİT ALANI"

İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 7 Temmuz 1993 tarihli 4100 sayılı kararı ile belirlenen kentsel ve tarihi SİT alanı içerisinde kalmasına rağmen, şüphelilerin izinsiz olarak yapının arka taraflarındaki bahçe duvarlarına bitişik olarak, belli aralıklarla metal profiller koydukları iddia edildi. Profillerin altta tuğla ve beton ayaklara oturtulduğu, üst kısımlardan bir yatay profil ile birbirlerine bağlanmış olduğu belirtildi.

"DEĞİŞİKLİK YAPILIDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ"

Komşu 34 parseldeki bahçe duvarlarının bir kısmının kaldırılarak, yan parsel bahçesine açılan kapısı da olan metal konstrüksiyonlu cam olarak yapıldığı, ek yapı ön cephe doğramalarının projesinden farklı uygulandığı, giriş katında arka kısmında bölme duvarları ile plan değişikliği yapıldığı öne sürüldü. Üst kattan bahçe ile merdivenin yönünün değiştirildiği, bahçenin kafenin açık kısmı olarak kullanıldığı, bahçe duvarının büyük camlarla çevrildiği ifade edildi. Ana yapı bodrum katında arka tarafta bulunan etrafı duvarla çevrili projeye göre -1.72 kotunda bulunan avlunun bir kısmının camla kapatılarak, bodrum kattaki daire tarafından kullanılan metal-cam konstrüksiyonlu bir mekan olarak kullanıldığının tespit edildiği kaydedildi.

ATILI SUÇU İŞLEDİKLERİ İDDİA EDİLEN SANIKLARIN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şüphelilerin atılı suçu işlediği öne sürülen iddianamede, Seda Sayan'ın da aralarında bulunduğu şüphelileri 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet Etmek suçundan 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

"YAPILDIĞI SÖYLENEN EYLEMLER İFTİRADIR, HİÇBİR DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMIŞIZDIR"

Soruşturma kapsamında Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde 9 Haziran 2014'de ifade veren Seda Sayan, "İlgili gayrimenkulü 2012'de satın aldım. İçerisinde kafe kiracıydı. Kira kontratı hali hazırda devam etmektedir. Hiçbir değişikliği yapmamışızdır. Kiracım da bu tarz şeylere karışmamıştır. Yapıldığı söylenen eylemler iftiradır, hiçbir şekilde yapılmamıştır. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz. Üzerime atılı suçlamayı ve uzlaşmayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Şarkıcı Seda Sayan, 3 yıl önce Beyoğlu'nda satın aldığı kafe nedeniyle mahkemelik oldu.

Seda Sayan\'ın 5 Yıl Hapsi İsteniyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Seda Sayan'ın 5 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • CANSIN ECE: SİZLERE HİÇ BİRSEY OLMAZ AMA FAKİR BİRİ OLSAYDI TEPESİNE BİNİLMİŞ Tİ DE HAPSİ ÇOKTAN BOYLAMISTI 16 0 Yanıtla
  • adil: Atin bu edepsizi içeriye bir daha çıkarmayın Türkiye nin en büyük ahlaksız kadını seda sayan 15 0 Yanıtla
  • muhalif: ya bi işe yaramıyo zaten asılsın bence ne 5 yılı 6 5 Yanıtla
  • cusur: Günün en güzel haberi 8 2 Yanıtla
  • İsimsiz: Çok sevdiği cumhurbaşkanı kurtarır onu merak etmeyin 4 2 Yanıtla
  • İPSALA: nerde o günler. ama kanallara yazık olur böyle ucuz şovmen bulamazlar. 5 0 Yanıtla
  • korma: BEYOĞLUNDN YERMİ ALINIR GİT BEYKOZDAN ALLLL NE ALCAKSAN 2 0 Yanıtla
  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.


Advertisement