Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kaybedecek Adaylar - Son Dakika
Güncel

Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kaybedecek Adaylar

Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kaybedecek Adaylar

Haberler.com olarak aday listelerinde kaybetmesi neredeyse kesin olan isimlerin listesini yayınlıyoruz. İşte isim isim seçimin kaybedecek adayları...

15.05.2015 12:20  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com / Siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmesinin ardından seçmenin beğenisine sunulan milletvekili aday listeleri, ülke genelinde ya da il bazında seçmen tercihlerini olumlu ya da olumsuz etkileyen en belirleyici unsurdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Seçilmesi neredeyse kesin olan ve partilerin vitrinlerinde yer verdikleri adaylar dışında bu seçimin bir de kaybedecekleri olacak. Haberler.com son 1 ayda yapılan kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak aday listelerinde özellikle vitrinde yer alan ve kaybetmesi neredeyse kesin olan isimlerin listesini sizin için hazırladı.

ESKİ CHP'Lİ YENİ AK PARTİLİ SAVCI SAYAN KAYBEDENLER ARASINDA

AK Parti'den aday olduğu açıklandığı günden beri belki de en çok tartışılan isimlerden oldu. Bir dönem Deniz Baykal'ın sağ kolu olan ve arkasından gözyaşı döken eski CHP'li Savcı Sayan İzmir'de 2. bölge 7. sıradanAK Parti milletvekili adayı oldu. CHP'nin kalesinden aday gösterilen Sayan'ın adı seçimin kaybedecekleri arasında geçiyor.

32 YILLIK MAKUS TALİH KIRILAMIYOR

CHP 16 ilde birinci sırada kadın adaylara yer verdi. Üstelik 104 kadın adaydan 35'i seçilecek yerlerden aday gösterildi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kadın bir aday Erzurum'da liste başı oldu. 1983'den beri hiçbir sol parti adayının vekil çıkaramadığı Erzurum'da 1. sıra adayı Gonca Aytaş da bu makus talihi kıramayacak gibi görünüyor. 32 yaşındaki avukat Aytaş'ın adı seçilemeyecek adaylar listesinde.

CHP'NİN MEVCUT VEKİLİ SEÇİLEMEYECEKLER ARASINDA

CHP'nin mevcut İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi İstanbul 3. bölge 14. sırada seçilemeyecek adaylar arasında görülüyor.

CHP ŞANLIURFA'DA YİNE YOK

CHP, özellikle yerel seçimlerde dibe vurduğu Şanlıurfa'da seçim yarışına katılmak niyetindeydi. Yerel seçimlerde kentteki oy yüzdesi 0,82 olan CHP, 13 yıl aradan sonra Şanlıurfa'dan milletvekili çıkarmak için Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak'ı aday gösterdi. CHP'nin bir diğer iddialı adayı ise Hasan Oğul. CHP'nin büyük umutlar beslediği iki aday da kaybedecek adaylar arasında.

Milletvekili genel seçimlerinde HDP yüzde 10 barajı aşamazsa Meclis'e giremeyecek. Bu nedenle HDP'nin adayları kaybedecekler arasında görülüyor.

İŞTE İSİM İSİM SEÇİMİN KAYBEDECEK ADAYLARI:

HDP BARAJI AŞARSA KESİN KAYBEDECEKLER:

HDP barajı aşarsa, 48 vekile Meclis kapısı kapanacak. Kaybedecek 48 vekilin 46'sı AK Partili vekillerden oluşacak. CHP İzmir 1. Bölge Adayı Ali Yiğit ve Tunceli Adayı Kemal Yaşar Atmış ile MHP'nin Mersin Adayı Ali Öz TBMM'ye giremeyecek. HDP barajı aşarsa, AK Parti'den aday olan gazeteciler Markar Eseyan, Muhsin Kızılkaya ve Mahmut Övür'e de Meclis yolu kapanacak.

AĞRI
HALİL ÖZYOLCU
ALİ KONYAR

BATMAN
AHMET İNAL
MURAT GÜNEŞTEKİN
ADİLE GÜRBÜZ

BİNGÖL
FEYZİ BERDİBEK

BİTLİS
FATİH KADİRİOĞLU

DİYARBAKIR
OYA ERONAT
FAZIL HÜSNÜ ERDEM
ABDURRAHMAN KURT
ALİ İHSAN MERDANOĞLU
MUSTAFA ELGÖRMÜŞ
NETİCE ARSLAN
ALAATTİN PARLAK

HAKKARİ
OSMAN KIZILBAN
RÜSTEM ZEYDAN
MEHMET ERTUŞ

MARDİN
GÖNÜL BEKİN ŞAHKULUBEY
MEHMET VEJDİ KAHRAMAN
ABDULLAH ERİN
CENGİZ DEMİRKAYA
MEHMET EMİN DENİZ

MUŞ
ABDULSELAM ER
HALİS SALTIK

SİİRT
HAŞİM TAŞKIRAN
ALİ İLBAŞ

ŞANLIURFA
YUSUF EĞİLMEZ
YILDIZ KONAL SÜSLÜ

ŞIRNAK
ARSLAN TATAR
ADNAN ŞIK ORTA
LEZGİN ADIYAMAN
RİZGİN BİRLİK

TUNCELİ
KEMAL YAŞAR ATMIŞ

VAN
FARUK ALPASLAN
HAMDULLAH ŞEVLİ
ÖZGE BURAK DEGER
YAKUP ALADAĞ

* Haberler.com bu listeyi son 1 aydaki kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak hazırlamıştır. Vatandaşların eğilimlerine göre seçim sonuçları farklılık gösterebilir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kaybedecek Adaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Artvinli . fransa: bizde hedepe dioruz ailece 6 oyda bizden 14 8 Yanıtla
  • hdp: hdp nin ikinci parti olma potansiyeli var ama ... 17 4 Yanıtla
  • SAMET: Görevlendirilmiş Hdpliler yalandan rumuz alıp oylar hdpye diyor 6 12 Yanıtla
  • kofıkcı: demekkı akp kazanacak 5 13 Yanıtla
  • HAK: HDP olarak , aşacağız %10 u bu haberi de buraya kopyalayacağım tekrar ! Size tatlı rüyalar . 14 4 Yanıtla
  • nah: Bu anket doğruysa bende zenciyim 10 4 Yanıtla
  • MERSIN: OYLAR MHP YE 8 5 Yanıtla
  • YABAN GULU: AKP NIN DINI IMANI PARA MENFAT OLMUŞ,HDP DENEN CAKALDA KALBI MUHURLENMIŞ KON VE NEFRET DOLU NALETLI YARATIKLAR BUNLARA OY VERMEYIN. 4 7 Yanıtla
  • AmedLy: Namusuz anket 8 3 Yanıtla
  • dnz_akin: Kesinleşmiş bir kayıp olamaz. Yapılan haber etik değildir. Kaybedecek dediğiniz aday mecliste sandalye sahibi olabilir. Haberi doğru bulmadım. Parti gözetmeksizin hepsine başarılar dilerim. 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement