YSK, İhsanoğlu ve Demirtaş'a 1 Hafta Süre Tanıdı - Son Dakika
Güncel

YSK, İhsanoğlu ve Demirtaş'a 1 Hafta Süre Tanıdı

Bir hafta içinde seçim bağışlarına ait harcama belgelerini YSK'ya sunmazlarsa Demirtaş 1.2 milyon, İhsanoğlu ise 8.5 milyon TL'yi cepten ödemek zorunda kalacak.

18.11.2014 08:06  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP adayı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde toplanan bağışlarla ilgili belgeleri YSK'ya süresi içinde teslim etmediği öğrenildi.

CHP, MHP'nin yanı sıra çok sayıda partinin 'çatı adayı' Ekmelettin İhsanoğlu'nun faturaları ise eksik çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise YSK'ya yapılan harcamaların nerelerde kullanıldığına ilişkin 95 klasör belge ibraz etti. Faturaların YSK'ya teslim süresi geçen hafta sona erdi. Ancak YSK bir hafta daha ek süre verdi. Adaylar süre bitimine kadar yaptıkları harcamalara ilişkin faturaları sunamazlarsa, belgelendirilen harcamaların dışındaki tüm parayı hazineye iade edecek.

HDP'DEN JET YALANLAMA

HDP, Sabah gazetesinde yer alan bu haberi jet hızıyla yalanladı ve şu açıklamayı yaptı: Sabah Gazetesi'nin bugünkü sayısında Mehmet Ali Berber imzasıyla yer alan "Seçim bağışlarını cepten ödeyecekler" başlıklı haberde 12'inci Cumhurbaşkanı Adayımız, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın "cumhurbaşkanlığı seçim harcamalarıyla ilgili belgeleri henüz YSK'ya ibraz etmediği bu yüzden 1.2 milyon TL'lik bağış için Hazine'ye cepten ödeme yapacağı" şeklinde tümüyle yalana dayalı ifadeler yer almıştır.

Sayın Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçim harcamaları bütçesiyle ilgili gerekli tüm belgeler 25 Ağustos 2014 tarihinde YSK'ya teslim edilmiş olup, YSK tarafından 25803 nolu evrakla işleme alınmıştır.

Sorumlu gazetecilik gereği haberi doğrulatma gereği bile duymadan gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışan Sabah Gazetesi'ni ve muhabirini bu tutumu nedeniyle kınıyoruz.

Sabah Gazetesi'ni bu yalan haberini derhal düzeltmeye çağırıyoruz. Düzeltilmemesi halinde yasal işlem başlatılacaktır."

Sabah gazetesinde yer alan haber şöyleydi:

DEMİRTAŞ'A KÖTÜ HABER

Bağışlar karşılığında yapılan seçim harcamalarıyla ilgili Erdoğan 95 klasörlük fatura klasörünü YSK'ya sundu. İhsanoğlu'nun belgelerinde ise eksiklik olduğu görüldü. HDP adayı Selahattin Demirtaş'ın durumu ise İhsanoğlu'ndan daha kötü. Henüz belge ibraz etmeyen Demirtaş hesabına yatan 1.2 milyon TL'lik bağış için Hazine'ye "cepten" ödeme yapmak zorunda kalacak. Kurul, harcama değerlendirmeleri için önümüzdeki günlerde toplanacak ancak henüz, iki adayın tüm belgelerini sunmamasından dolayı adaylara ek süre verdi. Ek süre sonrası eğer tüm belgeler gerektiği gibi ibraz edilemezse, YSK adaylardan belgelendirilemeyen harcamaları Hazine'ye ödemelerini isteyecek. Erdoğan, tüm belgelerini ibraz ederken, İhsanoğlu'nun ise yeteri kadar belge ibraz edemediği, bazı belgelerinde de sorun olduğu öğrenildi. YSK kararına göre; "Seçim hesapları ile gelir ve harcamalara ilişkin bilgi ve belgelerin kayda geçirilmesi ve ibrazı hususlarında 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre yetki almış meslek mensuplarından veya avukatlardan birini ya da birkaçını yetkili kılabilir. Bu durumda, yetkilendirilen meslek mensubu, yukarıda belirtilen hususların yerine getirilmemesi veya eksik yerine getirilmesinde ilgili mevzuat hükümlerine göre sorumlu tutulur."

KAYITLARI AKRABASI TUTTU

Çatı aday İhsanoğlu'na ne CHP ne de MHP'nin muhasebe ve müşavirlik konusunda destek vermediği, İhsanoğlu'nun bu konuda bir akrabasını görevlendirdiği, onun da işin içinden çıkamadığı öğrenildi. İhsanoğlu'nun temsilcilerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sunduğu belgelerin örnek gösterildiği ve bu belgelere benzer şekilde belgelerin düzenlenerek ibraz edilmesi istendi. İhsanoğlu'nun sunduğu belgeler Kurul tarafından değerlendirilecek ancak, edinilen bilgilere göre İhsanoğlu, topladığı 8.5 milyon TL'nin büyük kısmını iade etmek zorunda kalacak.

95 KLASÖR SUNDU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhasebesini tutan mali müşavir ekibi, harcamalara ilişkin toplam 95 klasör belge ibraz etti. Erdoğan için toplanan bağışın kullanılmayan yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'si Hazine'ye iade edilecek. (Kaynak: Sabah)

YSK, İhsanoğlu ve Demirtaş\'a 1 Hafta Süre Tanıdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel YSK, İhsanoğlu ve Demirtaş'a 1 Hafta Süre Tanıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ömer: al yolsuzluk kimdeymiş bide bize koyun dersiniz asıl koyun sizsiniz hadi bakalım 35 25 Yanıtla
  • Onur: Demirtaş parayı az harcayıp arttirmıştır kalanıda cebe indirmiştir şimdi fatura toplamakla meşkuldür ayarlar işini üç kağıt yalan dolan onun işi 16 21 Yanıtla
  • reis: Çabuk getirin o paraları zaten kazanmadınız 18 6 Yanıtla
  • cabbar: Minareyi çalmak isteyen kilifini önceden hazırlar bunlar akp için ufak tefek işler. Bağış paraları hazineye niye devir ediliyor fakir fukaraya dagitilsin. 14 1 Yanıtla
  • istanbul: sülo, hesabinda para yok, belki usa adaslar öder zaten sizi finanz eden onlar 3 2 Yanıtla
  • HAKAN: Bu tecrübe oldu, bida ki seçime geciktirmezler. . . . . . 5 0 Yanıtla
  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve Sağlam'ın seçilmesi halinde ilçe halkıyla birlikte yaşayacağını belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da destek çağrısında bulundu.

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı
    18:31 Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma çerçevesinde iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Köksal ifadesinde, para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını ve kampanyaya bağışta bulunmadığını belirtti.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement