Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Öğe'den Btk'ya Sert Eleştiri - Son Dakika
Politika

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Öğe'den Btk'ya Sert Eleştiri

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Öğe\'den Btk\'ya Sert Eleştiri

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu (BTK) sert bir dille eleştirerek, “BTK, bu ülkenin başbakanını dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu” dedi.

17.04.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu (BTK) sert bir dille eleştirerek, "BTK, bu ülkenin başbakanını dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Milli Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın destekleri ile başlatılan Türkiye'nin yeni nesil ve yerli 4G habercisi ULAK projesi için GSM operatörleri ile işbirliği mutabakatı imzalandı. İstanbul Four Seasons Hotel'de yerli dördüncü nesil 4G Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesi "ULAK" kapsamında GSM operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone ile işbirliği anlaşması imzalandı. İmzaların ardından 4G baz istasyonu tanıtıldı.

"BTK KENDİNE YAKIŞANI YAPTI"

İmza töreninde konuşan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu eleştirerek, "BTK kendine yakışanı yaptı. Ne yapıyordu BTK bu dönemde? Bu ülkenin başbakanını dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu. Bugün de beni yanıltmadı, aynı şeyi yaptı. Yerli teknoloji ile değil yabancı teknolojiyle 4G lisanslarını veriyor. Biz buradayız, yarın da burada olacağız. Bizim torunlarımız da yarın burada olacak. Bizim başka bir ülkemiz yok. Bu topraklar bizim topraklarımız, herkes eşit haklara sahip burada. O yüzden biz milli ruhla çalışıyoruz. Bu işin bedeli yok. ASELSAN gibi 40 yıllık deneyimi olan bir şirket her şeyini feda etti buraya. Biz bu 40 milyonla bu projeyi yapmıyoruz, biz 40 milyon dolarla sadece destek veriyoruz. Yarın bu proje başarılı olmadı diye hiçbir endişemiz yok. Yine olacak. Ama hainler bu ülkede yok olacak. Hainlik sadece dağda teröristlikle olmuyor. Devlet imkanlarıyla koltuklarda oturup, her türlü imkanlarından istifade edip, devletten maaş alıp bu ülkeye hainlik yapanlar var. Ama bunların da hesapları sorulacak" dedi.

"Mustafa Kemal bunların hesabını sordu" diyen Müsteşar Yardımcısı Öğe, "Bugün 77 milyon genç ve dinamik bir ülkeyiz. Bu, onların sayesinde oldu. Hainler her zaman hezimete uğrayacaklar. Hiç şüphemiz yok. Hiç korkumuz da yok. Hiç kimseden de çekinmiyoruz. Çünkü bu ülkeye eşit haklarla sahibiz. Herkesin her yanlışı konuşma hakkına sahip olduğu bir ülkedeyiz. BTK'nın 2017 yılında 4G lisanslarını verecekleri zaman neden 2015 yılının Mayıs ayında ihale yapıyorsun? Bir gerekçesi var; 2013 Eylül'ünde İTÜ'de toplanan 4G değerlendirme toplantısında, o dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ki bu projede bize en büyük desteği veren kişi, bu projenin bir yıl öne çekilmesini istedi. Biz bir yıl öne çektik. 4G lisansları bir buçuk yıl öne çekti. Temel amaç burada yerli teknolojinin kullanılmamasını sağlamak. Ama bunu yapamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz. Eğer bu ülkede bilgi güvenliğinden bahsediyorsak, mutlaka ve mutlaka yerli yazılım, yerli donanım olması lazım. Olmadıktan sonra bilgi güvenliğinden söz etmemiz mümkün değil. Biz her türlü yabancı şirketlerle işbirliğine de hazırız. Ama biz müstemleke bir ülke değiliz. Ayaklarının üstünde durmasını başarmış bir ülkeyiz. Hiç kimse bizi o gözle görmesin. Başta kendi kurumlarımız bizi böyle görmesin. Önce hesap versinler. 2008 yılından beri, 200 milyon dolar yıllık AR-GE için ayrılan projeyle neler yaptınız? Önce bunun hesabını versinler. Bu, onların işiydi, bizim işimiz değil. Biz yapacağımızı yapıyoruz. Milli tankımızı Altay, helikopterimiz Atak, milli gemimiz Milgem, milli piyade tüfeğimiz, Göktürk uydumuz, insansız hava araçlarımız var. Biz bunları yapıyoruz. Ama yıllık 200 milyon dolar AR-GE bütçesi ayrılıp da yapması gereken şeyleri yapmayanlar nerede, ne yapmışlar? Millet olarak bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE HALA HERKES DİNLENİYOR"

Türkiye'de herkesin dinlendiğini iddia eden Öğe, "Türkiye'nin milli bir şebekesi yok. Yani ülkemizde 20 kilometre uzaklıktan bir baz istasyonu trafiğini istediği gibi herkes çekebilir. Herkes dinlenebilir, herkes dinleniyor" dedi.

Öğe, dinlenmelerin önlenmesi için kriptolu bir şebekenin olması gerektiğini belirterek, "BTK'nın böyle bir şeyden de haberi yok. Hiçbir şeyden haberi yok. Bu projenin önündeki en büyük engel BTK'dır. Bilerek yapıyor. Sadece yabancıların kucağında olduğu için yapıyor. BTK'yı şu anda yabancı venderlar yönetiyor. Yazıklar olsun onlara" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Öğe'den Btk'ya Sert Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement