Savcının Odasında Tek Silah Bulundu - Son Dakika
Güncel

Savcının Odasında Tek Silah Bulundu

İstanbul Adliyesi'nde rehin alındıktan sonra katledilen Savcı Kiraz'ın odasında 7.65'lik, "Fransız onlusu" diye tabir edilen tek bir silah bulundu.

01.04.2015 21:11  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki DHKC üyesi tarafından saatlerce rehin tutulduktan sonra katledilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 6. kattaki odası, olayın ardından incelemeler için kapatıldı. Olay yeri inceleme ve terörle mücadele şubesi polisleri gün boyu yaptığı incelemeleri akşam saatlerinde bitirdi.

İKİ SALDIRGAN, TEK SİLAH

Aljazeera'den Selahattin Günday'ın haberine göre; Savcı Kiraz'ın 6. kattaki odasında 7.65'lik, "Fransız onlusu" diye tabir edilen silah bulundu. Saldırganların bu silahı kullandığı belirtildi. Silah inceleme için Emniyet'e götürüldü. Al Jazeera'nin adliye kaynaklarından edindiği bilgiye göre odada tek silah bulundu. Saldırganların sadece birinde silah olduğu öğrenildi.

SAVCI REHİN ALINMIŞTI

Salı günü, sahte avukat kimliğiyle Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na giren iki saldırgan Gezi olayları sırasında gaz kapsülü ile başından yaralanan ve 9 ay komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne dair soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin almıştı.

MÜZAKERELER SONUÇSIZ KALDI, OPERASYON BAŞLADI

Saldırgalar DHKP-C örgütüne yakın sitelerden savcıyı öldüreceklerine dair tehditlerini duyururken, Berkin Elvan dosyasındaki şüpheli polislerin kimliklerinin açıklanmasını istemişlerdi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın da aralarında olduğu kişiler saldırganlarla savcıyı serbest bırakmaları için görüşmüştü. Ancak arabulucuların çabaları sonuçsuz kalmış ve savcının odasından silah sesleri duyulunca operasyon başlatılmıştı.

SAVCI ŞEHİT OLDU, İKİ ÖRGÜT ÜYESİ HAYATINI KAYBETTİ

Art arda duyulan patlama ve silah seslerinin ardından hastaneye kaldırılan Savcı hayatını kaybetmişti. İsimlerinin Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol olduğu açıklanan iki örgüt üyesi de operasyonda öldürülmüştü.


Savcının Odasında Tek Silah Bulundu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Savcının Odasında Tek Silah Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • batlamyus: İki örgüt üyesi hayatını kaybetti değil. Geberip cehennemi boyladılar yazacaktınız herhalde. Masum savcımızın canına kıydılar hainler. 54 30 Yanıtla
  • Türk: Ülke çok fena karıştı gelin elinizi vicdanınıza koyun akpden vazgecin benim gibi 33 17 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : acaba bu silah daha önce görülmedimi bu iktidarın oyunu bu oyunu bozalım bir olup ayrılmayalım 37 11 Yanıtla
  • Demokrat: Gebersin teröristler! 26 16 Yanıtla
  • X-men: Bunlar AKP'nin eseri... Bebek katilleri ile masaya oturup, bu rezalete de "Çözüm Süreci" ya da "İleri Demokrasi" gibi isimler koyan AKP değil miydi? Milliyetçiliği ayaklar altına aldığını övünerek söyleyen AKP değil miydi? T.C. İbaresini kaldıran, İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmak gerekmez diyen AKP değil miydi? Bu teröristleri Habur'dan davul zurna ile getirten, bu teröristlerin ayağına Savcı-Hakim gönderip, seyyar mahkeme kurduran AKP değil miydi? Peki şimdi ne değişti de; AKP birden Milliyetçi oldu ve bu teröristleri kınamaya başladı? Çünkü seçim yaklaştı... Her seçimde olduğu gibi kaybettiği Milliyetçi oyları toplamak için timsah göz yaşı döküyorlar. 26 13 Yanıtla
  • kuti: Ikisinede allah rahmet eylesin 8 27 Yanıtla
  • Kriz Masasi: Esit adelet dagitilmadigi surece bunlara daha cok sahit olur turkiyem. 22 12 Yanıtla
  • adalet: hakimi savcıyı polisi halk seçmezse hep birilerinin kuklası olmaya mecburlar. 19 7 Yanıtla
  • Flankes: Emniyet kaynaklarına göre savcıyıda polisler öldürmüş MALESEF (( 15 7 Yanıtla
  • han: devlet öldürdü. . . teröristler öldürdüyse, neden otopsi , yapılmadı ve hemen gömdüler. ????????????????????????????????? 19 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement