Savcı Kod Adı "Bamya" ya 402 Yıl Hapis İstedi - Son Dakika
Güncel

Savcı Kod Adı "Bamya" ya 402 Yıl Hapis İstedi

Savcı Kod Adı "Bamya" ya 402 Yıl Hapis İstedi

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 'Sahte Çürük Raporu Çetesi' davasında savcı mütalaasını açıkladı.

19.12.2012 14:45  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı 'Sahte Çürük Raporu Çetesi' davasında savcı mütalaasını açıkladı. Üçok'un örgüt, yağma, dolandırıcılık gibi suçlardan 130 yıldan 402 yıla kadar hapsi istenildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Balyoz davasından tutuklu Ahmet Zeki Üçok ile 7 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada savcı Celal Kara esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

SUÇ ÖRGÜTÜNÜN İKİ LİDERİ

Emniyetin ihbar hattına gelen bir ihbar maili ile soruşturmanın başladığının anlatıldığı mütalaada, sanıklar Ahmet Zeki Üçok ile Murat Tugay Tepe'nin liderliğini yaptığı suç örgütünün tehdit ve şantaj ile çıkar sağlamaya çalıştıkları belirtildi.

"KOD ADI BAMYA"

Sanıkların şifreli konuşmalar yaptığı, Üçok'un 'bamya' kod adını kullandığının belirtildiği mütalaada, "Örgüt yöneticisi Ahmet Zeki Üçok'un Hava Kuvvetleri Komutanlığında askeri savcı olarak yürüttüğü bazı soruşturmalardan çıkar temin edebilmek için örgüt yöneticisi Murat Tugay Tepe ile görüşmeler yaptığı ve gizli soruşturmalar hakkında bilgi verdiği, haklarında soruşturma yürütülen kişilere ulaşılarak tehdit ve şantaj yoluyla çıkar sağlamaya çalıştıkları belirlendi"denildi.

"ŞANTAJ VE TEHDİT YOLUYLA DOLANDIRICILIK"

Suç örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerden örneklerin verildiği mütalaada, suç örgütünün hedef seçtiği kişilerden tehdit ve şantaj yöntemleriyle haksız kazanç elde etmeyi planladığı belirtildi.

" YAĞMA İDDİASINDAN BERAAT "

Savcı mütalaasında, Üçok tarafından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan 10 milyon dolar alınmasının planlandığı ve bunun çalışmasının yapıldığı iddiasına ilişkin sanıklar Ahmet Zeki Üçok, Murat Tugay Tepe, Erdem Kılıç, Sibel Fatma Çarmıklı, Murat Can Çarmıklı hakkındaki yağmaya teşebbüs suçundan dava açıldığını belirtti. Ancak olayın hazırlık hareketleri aşamasında kaldığı ve henüz teşebbüse geçilmediğini anlatan Savcı, unsurları oluşmayan suçtan dolayı tüm sanıkların beraatini istedi.

HEDEF SEÇİLEN İSİMLER

Sanık Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında olduğu sanıkların, tehdit ve şantaj yöntemlerini kullanarak haksız kazanç sağlamayı hedeflediği kişilerin isimleri dosyada müşteki sıfatıyla yer alıyor. O isimler şöyle ; Aziz Yıldırım, oyuncular Sinan Çalışkanoğlu, Engin Akyürek, İlker Ayrık ve Ertuğ Alp Korkmaz

ÜÇOK'A 402 YIL İSTEMİ

Savcı Celal Kara, Balyoz davası tutuklu sanığı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un, oyuncu Sinan Çalışkanoğlu'na yönelik nitelikli yağmaya teşebbüs, oyuncu Engin Akyürek'e karşı nitelikli dolandırıcılık suçlarından cezalandırılmasını istedi. Toplamda Üçok'un 51 kez nitelikli dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüs, 3 kez de nitelikli yağmaya teşebbüsten cezalandırılmasını talep etti. Üçok'un toplamda "irtikap, nitelikli yağmaya teşebbüs, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ve örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından 130 yıldan 402 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

SİBEL ÇARMIKLI'YA 8 YIL İSTEMİ

İş dünyasından Sibel Çarmıklı'nın "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ve örgüt üyeliği" suçlarından 2,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Çarmıklı'nın oğlu Murat Can Çarmıklı'nın ise "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Esas hakkında mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için sanıklara süre verildiği duruşma ertelendi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı Kod Adı 'Bamya' ya 402 Yıl Hapis İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement