Savaştan Kaçan Afgan Çift Erzurum'da Evlendi - Son Dakika
Güncel

Savaştan Kaçan Afgan Çift Erzurum'da Evlendi

Savaştan Kaçan Afgan Çift Erzurum\'da Evlendi

Afganistan’daki savaştan 2011 yılında kaçarak Türkiye’ye sığınan Favziyeh Mohammad Hossein ile Hasan Hoydari, düzenlenen nikah merasimiyle Erzurum’da dünya evine girdi.

10.11.2015 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'daki savaştan 2011 yılında kaçarak Türkiye'ye sığınan Favziyeh Mohammad Hossein ile Hasan Hoydari, düzenlenen nikah merasimiyle Erzurum'da dünya evine girdi.

Afganistan'daki savaştan 2011 yılında kaçarak Türkiye'ye sığınan ve birbirlerini iki yılı aşkın süredir tanıyan Favziyeh Mohammad Hossein ile Hasan Hoydari, mutluluğu Erzurum'da buldular. İki yıldır birbirini tanıyan çift evlenme kararı aldı. Öncelikle evliliğe rızası olmayan Favziyeh'in annesini ikna ettikten sonra resmi prosedürleri tamamlayan çift nikah masasına oturdu. Yakutiye Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne giden Afgan çift nikahlarını kıydırarak dünya evine girdi. Nikaha Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Selçuk Kaya şahitlik etti. ERVAK Başkanı Erdal Güze, "Gönül ferman dinlemiyor. Kardeşlerimiz dört sene önce sıkıntılar eşliğinde Erzurum'a gelmişlerdi. Bu sıralarda basından takip ettiğimiz gibi mültecilerin dram ve trajedilerine şahit oluyoruz. Ama bugün bunların dışında bir mutluluk sahnesine ortak olduk. Gerçekten çok güzel bir hadise bu. Evlenmeleri oldukça güç oldu. Hasan Favziyeh'in peşinden az koşmadı. Sonunda mutlu sona eriştiler. Allah daim etsin" diyerek çifte mutluluklar diledi.

Favziyeh'in annesinin evliliğe rızası olmadığı için epey uğraştıklarını söyleyen Hasan Hoydari, "2011 yılında Erzurum'a geldim. Eşimle iki sene önce tanıştık. Evlenene kadar çok büyük zorluklar yaşadık. Favziyeh'in annesi bu evliliği istemiyordu. Ama sonuçta ben bunu başardım" dedi. Favziyeh Mohammad Hossein de "Fazla zorluklar yaşadık. Sonunda bugün evlendik. Mutluyuz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaştan Kaçan Afgan Çift Erzurum'da Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement