Putin: İstersem Kiev'i İki Hafta İçinde Alırım - Son Dakika
Dünya

Putin: İstersem Kiev'i İki Hafta İçinde Alırım

Putin: İstersem Kiev\'i İki Hafta İçinde Alırım

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Barroso'ya "İstersem Kiev'i iki hafta içinde alırım" dediği ortaya çıktı. Kremlin ise, açıklamaların çarpıtıldığını söylüyor.

03.09.2014 09:54  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar tüm hızıyla devam ederken ve taraflar yarın başlayacak NATO zirvesinden çıkacak kararı beklerken, Rusya Devlet Başkanı Putin'in iddialı açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi Putin'in, 29 Ağustos'ta görüştüğü Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Manuel Barroso'ya "Eğer istersem, iki hafta içinde Kiev'i alırım" dediğini yazdı.

KREMLİN: KONUŞMA ÇARPITILDI

Kremlin ise açıklamaları reddetmedi fakat konuşmanın çarpıtıldığını söyledi.Açıklamalarla eş zamanlı olarak ayrılıkçıların saldırıları da şiddetlendi. Rusya yanlıları önemli bir liman kenti olan Mariupol'e doğru ilerlerken, Kiev ordularının geri çekildiği öğrenildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna'nın NATO'ya katılma isteğinin "çözümün önünde engel teşkil ettiğini" söyledi. Yarın ve cuma Galler'de düzenlenecek zirvede NATO'nun, Doğu Avrupa'daki askeri gücünü arttırma kararı alması ve Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklaması bekleniyor. Birleşmiş Milletler de dün yaptığı açıklamada en az 260 bin Ukraynalı'nın ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldığını duyurdu. Moskova'ysa bir diğer 260 bin kişinin Rusya'dan sığınma talep ettiğini açıklamıştı. Krizin yarım milyondan fazla kişiyi evlerinden ettiği tahmin ediliyor.

AVUSTRALYA, NATO ÜYELİĞİ İSTİYOR

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün kuşattığı bölgelere insani yardım ulaştıran ve Afganistan'daki NATO kuvvetlerine katkıda bulunan Avustralya, NATO bünyesinde daha aktif roller almanın peşinde. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop ve Savunma Bakanı David Johnston, Galler'deki zirvede kendilerine teklif edilecek "geliştirilmiş ortaklık talebini" kabul edeceklerini duyurdu. "Avustralya güvenilir ve yetenekli bir ortak olduğunu ispatlamıştır" diyen Bishop, ülkesinin NATO'nun ileriki operasyonlarında karar alım sürecine katılacağını bildirdi. İsveç, Finlandiya, Ürdün ve Gürcistan da yarından itibaren NATO'da "geliştirilmiş ortaklık" statüsüne kavuşacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Putin: İstersem Kiev'i İki Hafta İçinde Alırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Flip Hole: sen ancak başını alırsın 0 0 Yanıtla

Advertisement