SAÜ'lü Profesör Keser'den, Dünya Tıbbına Akademik Hizmet - Son Dakika
Yerel

SAÜ'lü Profesör Keser'den, Dünya Tıbbına Akademik Hizmet

SAÜ\'lü Profesör Keser\'den, Dünya Tıbbına Akademik Hizmet

SAÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Keser'in "Heart Disease in Women" isimli yeni kitabı basına tanıtıldı.

30.09.2014 19:01  Güncelleme: 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser'in "Heart Disease in Women" isimli yeni kitabı basına tanıtıldı.

Editörlüğünü Prof. Dr. Navin C. Nanda ve Prof. Dr. Nurgül Keser'in birlikte yaptıkları kitap, uluslararası Jaypee Brother's yayınevi tarafından basıldı. Kitabın önsözü Sakarya Üniversitesi'nin tanıtımına ayrılarak Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından kaleme alındı. Kadınlarda birinci ölüm sebebi olan kalp hastalıkları konusunda referans niteliğindeki kitap, dünyada bu konuda basılmış nadir eserlerden biri. 34 bölümden oluşan ve her bir bölümünü ABD'de alanında uzman kardiyologların hazırladığı kitap, 64 bilim adamının katkıları ile hazırlandı. Kitapta bir bölüm özel olarak sigaranın kadın kalp sağlığı üzerine etkisine ayrıldı ve devletimizin bu konudaki yapmış olduğu çalışmalar Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Prof. Dr. Nurgül Keser tarafından dünya literatürü ile karşılaştırılarak anlatıldı.

Kadın kalp sağlığının korunmasından teşhisine, teşhisinden tedavisine kadar her konunun güncel literatürler eşliğinde incelendiği eserle ilgili Dr. Keser, "Bu değerli eserin dünya tıbbında önemli bir açığı kapatacağına inanıyor, tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerime faydalı olmasını diliyorum. Uluslararası çalışmalarımıza inşallah kesintisiz devam edeceğiz. SAÜ'nün bir ferdi olarak böyle bir kitabı kazandırmaktan mutluluk duyuyor, yazımından basımına emeği geçen tüm meslektaşlarıma, hocalarıma ve basımevine teşekkür ediyor, dünya tıbbına armağan ediyorum" dedi.

Kitabın tanıtım toplantısında söz alan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversiteyi bir "dünya üniversitesi" yapma hedefleri doğrultusunda bu tür çalışmalara büyük önem verdiklerini belirtti. Hazırlanan eserin tüm dünya üniversitelerinde kaynak olacağını dile getiren Rektör Elmas, ayrıca Sakarya Üniversitesi olarak kadın çalışmalarını desteklediklerini ve bu konuda bir anlamda pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Elmas, üniversite bünyesinde kurulan Kadın Araştırmaları Merkezi'nin de çalışmaları ile Sakarya şehrine, ülkeye ve evrensel bilime katkıda bulunacağından emin olduğunu söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SAÜ'lü Profesör Keser'den, Dünya Tıbbına Akademik Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement