Satrançta Şampiyonlar Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Satrançta Şampiyonlar Belli Oldu

Satrançta Şampiyonlar Belli Oldu

Satrançta şampiyonlar belli oldu Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde küçükler, yıldızlar ve emektarlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi.

30.01.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Satrançta şampiyonlar belli oldu

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde küçükler, yıldızlar ve emektarlar kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası final maçları ile sona erdi. Manavgat Starlight Otel'de düzenlenen organizasyonda, 81 ilden katılan toplam 2 bin 236 sporcu 5 gün boyunca mücadele etti. Final maçlarının ardından dereceye giren sporcular için kupa, madalya ve ödül töreni düzenledi.

Törende konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Antalya'da dev bir organizasyona imza attıklarını belirterek, şampiyonalara ilk defa 81 ilden katılım sağlandığını söyledi. Şampiyonalara katılan sporcuların centilmence mücadele ettiğini vurgulayan Tulay, Burada 3 ayrı düzenlediğimiz şampiyonayı başarıyla tamamladık. Burada milli takım havuzuna 131'i küçükler, 68'i yıldızlar olmak üzere 199 sporcu seçildi. Bu sporcularımız uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil edecekler. Edirne'den Mardin'e, Muğla'dan Kars'a kadar 81 ilden katılan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize, kulüplerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) İcra Direktörü Nigel Freeman, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da törende konuşma yaparak derece elde eden sporcuları tebrik etti.

TSF Başkanı Tulay, katkılarından ötürü Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul'a plaket yerine fidan sertifikaları verdi. Törene katılan protokol üyeleri tarafından dereceye giren sporculara kupa, madalya ve hediyeleri verildi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Küçükler şampiyonası erkekler kategorisinde; 7 yaşta Doruk Öztürk, 8 yaşta Kerem Erten, 9 yaşta Taha Özkan, 10 yaşta Efe Hakan Öztürk, 11 yaşta Işık Can, 12 yaşta Ahmet Utku Üzümcü, kızlarda ise 7 yaşta Elvin Esma Büyük, 8 yaşta Elif Zeren Yıldız, 9 yaşta Nilsu Enç, 10 yaşta Suğra Tepeli, 11 yaşta Safiye Öykü İnce, 12 yaşta Sıla Çağlar birinci oldu.

Yıldızlar şampiyonası erkekler kategorisinde; 13 yaşta Emir Gülbeyaz, 14 yaşta Umut Erdem Gündüz, 15 yaşta Dinçer Taşdöğen, 16 yaşta Bahadır Özen, 17 yaşta Hüseyin Can Ağdelen, 18 yaşta Oğuz Öner birinci olurken, kızlarda ise 13 yaşta Sida Saim, 14 yaşta Hayrünisa Şahin, 15 yaşta Çağıl Irmak Arda, 16 yaşta Ayça Aksoy, 17 yaşta Şevval Doğan ve 18 yaşta Nezihe Ezgi Menzi şampiyonayı birinci tamamladı.

Emektarlar şampiyonasında ise 50 yaş ve üstü kategorisinde; Hür Yasin, 65 yaş ve üstünde ise Salih Muratoğlu birinciliği elde etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Satrançta Şampiyonlar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement