Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Kızılcakışla köyündeki sulama göletinde balıkların ölümü köylüleri endişenlendiriyor.

21.05.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Kızılcakışla köyündeki sulama göletinde balıkların ölümü köylüleri endişenlendiriyor.

Köyün yaklaşık 3 bin dönümlük arazisini sulayan göletteki savaktan akan suda ölü balıkların görüldüğü ileri sürüldü. Kızılcakışla köyü muhtarı Ahmet Aldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü balıkların çokluğu nedeniyle endişe duyduklarını, bu durumun araştırılması için yetkililere müracaat ettiklerini söyledi.

Durumu Kaymakamlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdiklerini aktaran Aldaş, "Muhtarlığımıza ait olan baraja geldik, ölen balıkları gördük. Balıkların ölüm sebebi her ne ise, gereği ne ise yapılacak" diye konuştu.

- Okulun tadilat masrafları için kermes açıldı

Şarkışla ilçesine bağlı Akçakışla köyünde eğitim öğretim veren Şehit Yıldırım Kuzucular ilk/ortaokulunca okulun tadilat masraflarını karşılama için kermes açıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Adem Akpınar, öğretmen odası, müdür odası ve bazı sınıflardaki tadilat gerekli kısımların masraflarını çıkarmak üzere bir günlük kermes düzenlediklerini söyledi. Kermesten elde edilecek gelirle okula basketbol ve voleybol sahası da yapacaklarını belirten Akpınar, kermeste kendilerine destek veren Akçakışla kadınlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kermese, Kaymakam Davut Gül, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ramazan Ergel katıldı.

Kermeste kadınların hazırladıkları yiyecekler satıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement